Darcis

Jean-Philippe Darcis is ambassadeur van de Belgische chocolade en emeritus lid van Relais Desserts, de internationale vereniging die hem erkentelijk is voor zijn creativiteit en knowhow. Sedert 2016 maakt hij chocolade volgens het ‘bean-to-bar’ principe. Zijn voorkeur gaat naar biologische plantages en daarnaast voert hij een drastische selectie uit van de terroirs en de telers om zeker te zijn van een constante kwaliteit en aanvoer. Jean-Philippe trekt graag naar Peru om ronde en zachte chocolades samen te stellen die weinig bitters loslaten. Deze strenge en creatieve aanpak vinden we zowel terug in zijn repen van diverse origines en cacaosterktes als in zijn subtiel samengestelde pralines. Aan de heerlijke en friszure ganache met citroen en yuzu overgoten door een laagje donkere chocolade valt moeilijk te weerstaan. Hetzelfde geldt voor het chocoladevierkantje met Earl Grey en zwarte thee met impressies van bergamot. Fijnproevers vallen ongetwijfeld ook voor de ‘Pistachia’, een subtiele combinatie van marsepein met Siciliaanse pistaches in een jasje van donkere chocolade. Nog aanraders zijn de praline met een smeuïg hart van melkchocolade, amandelen en hazelnoten, en de heerlijke combinatie van knapperige en gekaramelliseerde amandelen met zachte melkchocolade. In Verviers kun je een bezoek brengen aan zijn didactisch museum, wat garant staat voor een boeiende reis naar de oorsprong van chocolade. Dit bezoek kun je eventueel aanvullen met een interessante tasting in de lichtovergoten tearoom. 

Opening hours

Monday 10:00-18:00
Tuesday 10:00-18:00
Wednesday 10:00-18:00
Thursday 10:00-18:00
Friday 10:00-18:00
Saturday 10:00-18:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Benoit Nihant

By Michèle

Chez Blanche