Zuut

Chocolatier David Van Acker en patissier Pieter De Volder combineren ambacht en ondernemerschap. Hun zaak breidde vorig jaar uit met een salon waar men ter plaatse van hun creaties kan genieten. Sinds 2018 maken ze zelf op kleine schaal volledig handmatig chocolade van diverse soorten cacaobonen wat aan hun productie uniciteit en een bijzonder artisanaal karakter geeft. Daarvoor werken ze onder meer met Cubaanse cacaobonen uit de provincie Guantanamo en uit het Rwenzori berggebied op de grens tussen Oeganda en Congo. Bonen met een sterk terroir karakter afkomstig van kleinschalige landbouwgemeenschappen die hun eigenheid bewaren door ze niet industrieel te verwerken.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:00-18:00
Wednesday 10:00-18:00
Thursday 10:00-18:00
Friday 10:00-18:00
Saturday 10:00-18:00
Sunday Closed

Awards

  • Chocolatier of the Year 2019

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Bittersweet

Demeestere

Xocolata