Brugge's bites:
een smakelijke ontdekkingstocht langs 5 toprestaurants in Brugge.

Jun 25, 2024

Brugge, de stad die bekendstaat om haar grachten, historische pleinen en rijk cultureel erfgoed, biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Of je nu een boottocht maakt over de romantische reien, wandelt langs de eeuwenoude pleinen of in een museum talloze kunstschatten aanschouwt, zoals de Vlaamse Primitieven, het wereldbefaamde Concertgebouw en een resem aan toptentoonstellingen, Brugge heeft het allemaal. De hoogstaande culturele opties zijn in overvloed aanwezig, maar ook culinair kom je in Brugge niets te kort. We laten jullie kennismaken met de vijf hoogst scorende Gault&Millau-restaurants in Brugge.

De Jonkman - 18/20

Chef Filip Claeys, de onvolprezen gangmaker van het NorthSeaChefs collectief en zijn echtgenote en gastvrouw Sandra Meirlevede staan borg voor een heel geslaagd culinair moment. Uiteraard krijgt visgerechten een hoofdrol toebedeeld. Deze chef behoort ook tot de keukengilde die de kunst beheersen om sauzen ongekende diepgang mee te geven.


© De Jonkman

Zet’Joe 17/20

Geert Van Hecke blijft een culinaire referentie in Brugge. In menu’s zoals 'Vlakke Land' tovert hij schilderijtjes op het bord. Geniet van biotomaat sorbet met chili of heilbot met koningskrab en schaaldierensaus. Dame blanche 'Générale' met whiskyroom en chocolade-espuma blijft een topper in het brede repertoire van dit huis.


© Zet'Joe

Sans Cravate 16,5/20

Waar vind je het nog, eigentijds geïnterpreteerde klassiekers die volgens het boekje worden klaargemaakt? Chef en vakman ‘pur sang’ Henk van Oudenhove doet het. Waarbij sommelier Casimir Dusart helpt je kiezen uit de fraaie bier- en wijnkaart. Een verwenadres met vriendelijke en vakkundige service.


© Sans Cravate

Bruut 16/20

Op een even authentieke als persoonlijke manier brengt Bruno Timperman geslaagde interpretaties van veelal klassiekers. Dit is een gave die niet voor iedereen weggelegd is. De chef beheerst daarbij zowel technieken als het talent om juist te doseren en het overbodige weg te laten.  Tarbot is gepekeld in kombu en wordt daarin gegaard. Over de vis komt een bijzondere saus gemaakt van de graten en het geheel wordt opgetild door zeekool, oesters en eitjes van haring en zalm.


© Bruut

Goffin 15/20

In deze charmante residentie aan de rand van Brugge runnen chef Timothy Goffin en zijn echtgenote Valerie Berteloot het restaurant samen. Tartaar van makreel en kort gebakken coquilles met beurre noisette zijn slechts enkele van de fijne gerechten die je hier kunt proeven.


© Goffin

Voor alle culinaire Gault&Millau-adressen in Brugge, volg deze link! Ontdek de veelzijdigheid en verfijning die Brugge te bieden heeft en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.

More News

Tweede editie van Gault&Millau Belgische Wijngids en Belgian Wine Awards 2024 voorgesteld

Jun 26, 2024

Partnernews Delen Private Bank - Maxime Collard & Aurore Coudeville, La Table de Maxime - Een hart voor familiaal ondernemerschap

Jun 19, 2024

Proef de wereld in Brussel: 10 internationale keukens die je moet bezoeken volgens Gault&Millau

Jun 18, 2024