De tien laatste ontdekkingen van Gault&Millau !

Jul 17, 2024

Onze Gault&Millau inspecteurs hebben een aantal veelbelovende nieuwe culinaire adressen op een rijtje gezet. Ontdek waarom ze absoluut een bezoek waard zijn!

Abstrait - Namen

In een klein, discreet huis aan de rand van Namen hebben Kenzo Li en zijn vrouw een gastronomische parel gecreëerd. Dit intieme restaurant, met zorg ingericht, verwelkomt tien gasten voor een unieke zintuiglijke ervaring. In zijn open keuken staat de 25-jarige chef Kenzo voortdurend in contact met de zaal en versmelt hij Aziatische smaken met de Franse keuken in zijn verfijnde menu’s. Een veelbelovende jonge chef voor de toekomst!


© Anthony Florio
 

Quartz - Brussel

David Alexandre Bruno heeft de uitdaging om Quartz te openen in een bekend voormalig etablissement glansrijk verwezenlijkt. Zowel het restaurant binnen als het terras zijn vergroot, terwijl de gerechten zowel à la carte of via een vast menu genomen kunnen worden. De gerechten zijn vol finesse en elegantie, aangevuld met uitstekende sauzen. Een ontspannen en verfijnde gastronomie, om absoluut te ontdekken.


©  Antoine Melis

 

Blanc by Aytems – Antwerpen

Chef Ayt trok begin dit jaar met zijn restaurant Blanc By Aytems van Sint-Truiden naar Antwerpen. In Limburg was hij in 2021 nog onze ontdekking van het jaar! Hij breidt uit met een concept dat nog meer ziel uitstraalt in een grote stad. Een combinatie van 'modern meets classic' en 'East meets West'. Klassiek geschoold grasduint chef Ayt door het repertoire van ingrediënten en kruiden en bereidingswijzen uit Anatoli, Mesopotamië en de Balkan en geeft zo de westerse klassiekers een persoonlijke en eigen twist. 


© Blanc by Aytems

Le Beau Rivage - Dave

Met een adembenemend uitzicht over de Maas en het kleinste eiland van België biedt 'Le Beau Rivage by Curtis' een verfijnde keuken met warm onthaal. Op slechts 23-jarige leeftijd heeft de getalenteerde chef Curtis Maquet, die Maxime Collard assisteerde bij onder andere La Table de Maxime, zijn volwassenheid al bewezen. Zijn heldere gerechten bieden precieze, intense smaken. De professionele bediening versterkt het imago van dit restaurant, dat hard op weg is om een niet te missen aanrader te worden.


©  Antoine Melis

Tafel Twaalf - Waterland-Oudeman

Dit culinair juweeltje schittert in de weidse polders van het Meetjesland. Hier ontplooit chef Jonas De Man zijn culinaire talenten, terwijl gastvrouw Fien De Causemaecker zorgt voor een gastvrije en intieme sfeer. Aan een sfeervolle lange tafel, gedeeld met andere gasten, worden gerechten geserveerd die zich concentreren op de beste lokale producten. Hier wordt gastronomie geboden en staat prijs-plezier centraal!


©  Pieter D'Hoop

 

Carcasse – Knokke-Heist

Vleesrestaurant Carcasse met chef Timon Michiels opende aan het Oosthoekplein in Knokke-Heist en imponeert meteen. Een nieuw verhaal van ambacht, terroir en passie voor een concept waarmee ze in Koksijde de vijfde plaats kregen in de lijst “The World’s 101 Best Steak Restaurants”. Met de gekende tegels aan de muur, rails met haen om vlees aan te hangen, industriele look en slagersblok straalt de zaak ambacht uit. Naast restaurant is er ook een hoek waar je vleesdelicatessen kan kopen.


©  Alexander D'Hiet

 

De Copain - Dilbeek

In het hartje van Dilbeek, vlakbij de kerk vinden we deze prachtige nieuwkomer ‘Restaurant De Copain’. Een charmant en gezellig restaurant in een uniek kader met prachtige open keuken is het toneel voor seizoensgebonden gerechten. De twee jong gedreven chefs, Michael Vollebout en Niels Rooms nemen je mee op ontdekking door hun creatieve en ambitieuze keuken waar het product altijd centraal staat.


©  De Copain

 

Poncho - Waterloo

Het prachtige decor verwijst naar de Zuid-Amerikaanse flora en fauna, terwijl het menu, bedacht in samenwerking met chef Yves Mattagne, ceviche, taco's, vlees bereid in mibrasa, empanadas en mezcal en tequila in de cocktailbar biedt. Eén ding is zeker: de combinaties tussen Mexicaans streefood en de gastronomische nuances van de Nikkei-keuken zijn verleidelijk door hun creativiteit en authenticiteit.


©  Poncho

 

Silt Fine Dining - Middelkerke

Taste Silt combineert 3 interessante foodconcepten in een prachtig interieur. Of je nu wilt genieten van een heerlijk aperitief, casual wilt lunchen of exclusief wilt dineren dan is deze locatie de ‘place to be’. Met Silt Fine Dining zetten we het gastronomisch deel extra in de kijker gezien zijn topkwaliteit in een unieke setting aan zee. Een vernieuwend concept, waarbij de chefs de gerechten vlakbij in de open keuken bereiden.


©  Compass Group

Cagette - Namen

In de Naamse Rue des Brasseurs is Cagette een genot met zijn warme H!P-sfeer en kleine gerechten om te delen. De chef vormt eenvoudige producten om tot verfijnde gerechten met originele specerijen. De setting, een oud huis met hoge, plafonds, antieke tegelvloeren en niet bij elkaar passende meubels, nodigt uit tot een culinaire reis. Verrassende natuurlijke wijnen en een deep house soundtrack maken de sfeer helemaal compleet.


©  Cagette

Ontdek nog veel meer in onze Gault&Millau Belux gids. Bestellen kan via onze website shop.gaultmillau.be

More News

Partner news: Fine2Dine, tableware voor de creatieve professional

Sep 4, 2024

Partnernews: Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

Sep 3, 2024

Sunny Pocket in the spotlight: award winner Product Award Non-Food at the Culinary Innovators 2024

Sep 1, 2024