In the picture:
Genieten in Limburg van gezellige terrassen

Aug 8, 2022

Luchtig Limburg

Limburg profileert zich graag als dé fietsprovincie van het land. Door het vele en sterk wisselende groen en de kwaliteit van de fietspaden is daarvoor iets te zeggen. Andere minder inspannende buitenactiviteiten bieden tal van Limburgse restaurants met fraai aangelegde terrassen, waar verfijnd en comfortabel tafelen gegarandeerd is

 

Slagmolen, Oudsbergen

Achter deze naam gaat één van de culinaire vaandeldragers van ons land schuil én een terras en tuin die tot de mooiste en meest comfortabele in hun genre behoren. Alleen al de toegang ertoe zorgt voor een aangename ervaring. Gelegen aan de Bosbeekvallei te Oudsbergen (Opglabbeek) zit je er op een terras dat uitermate professioneel is ingericht zodat de medewerkers een extra vlotte service kunnen voorzien. Ze lijken daarvan ook zichtbaar te genieten wat de beleving nog versterkt. De keuken van chefs Bert en Giel Meewis en de gastvrijheid van Karlijn Libbrecht zorgen voor de rest.

 

Ralf Berendsen, Lanaken

Al eerder in onze gids verkozen tot het mooiste terras van het land en daar is chef Ralf Berendsen terecht trots op. Het uitzicht op de licht hellende tuin met precieus geschoren haagjes, zorgvuldig onderhouden perkjes, vijver en aangrenzend bos maakt duidelijk dat dit restaurant en terras deel uitmaken van het luxehotel La Butte aux Bois. Gelegen op een heuveltje geeft die locatie aan het terras een extra dimensie en rustgevende vorm van beslotenheid mee. Een perfecte setting om met de frisse en strak gepresenteerde gerechten van chef Ralf Berendsen kennis te maken. Hij kan vanuit zijn halfopen keuken zelf van het uitzicht meegenieten. 

 

Cuchara, Lommel

 Het terras van Cuchara verrijkt met fris groen sluit visueel knap aan op het interieur dat chef Jan Tournier met diverse natuurlijke elementen sterk uittekende. Denk aan de zwevende boomstam en een voorkeur voor diverse warme houtsoorten. Samen zorgen ze met uitgekiend design voor een aparte, intimistische sfeer waarbij het uitzicht via grote ramen op terras en levendig groen voor een fijn contrast instaan. Vanuit een ander standpunt is al fresco tafelen in Cuchara een bijzonder belevenis met het interieur van het restaurant als fraaie achtergrond. Of hoe een binnen en buitenervaring elkaar aanvullen als perfect decor voor de eigenzinnige creaties die graag alle zintuigen bespelen.  

 

Magis, Tongeren

Een diepliggende, ruime binnenplaats met tuin van een knap gerestaureerd gebouw uit de dertiende eeuw is de locatie waar gastvrouw Aagje Moens en chef Dimitry Lysens voor een sfeervolle beleving garant staan. Verrassend hoe men in hartje Tongeren zo ruim en comfortabele en in een unieke historische setting – ja, Tongeren is de oudste stad van het land – in openlucht kan tafelen. Het unieke decor heeft zelfs iets filmisch wat voor een extra behaaglijk gevoel zorgt. Wie hier voor het eerst aanmeert, kan zich makkelijk op een warme avond even in zuiders buitenland wanen. Het zorgt voor een apart moment waarop de naam van het restaurant zinspeelt. 

 

Altermezzo, Tongeren

Wellicht valt het niet meteen op dat de jonge topchef Jo Grootaers zijn gasten ontvangt in de voormalige gemeenteschool van Riksingen. Daarvoor werd het interieur dusdanig aangepast met een trendy interieur dat verwijzingen naar het verleden minimaal zijn. Net zoals de voormalige speelplaats waar een eigentijds en terras een aangename lunch of diner al fresco waarborgt. Knap hoe de heel eigen sfeer van Altermezzo daar subtiel een aangenaam verlengstuk krijgt. De smaakrijke gerechten opgevoerd in elegant composities eigen aan het signatuur van Jo Grootaers maken de culinaire beleving compleet.

 

Hoeve De Bies, Voeren

Meer landelijk gelegen kan je een terras moeilijk bedenken. Midden in Sint-Martens-Voeren proef je op deze voormalige 19de eeuwse boerderij niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk de typische eigenheid van de Voerstreek inclusief rauw randje. Daarvoor zorgt chef Maurice Huynen in Hoeve De Bies, een restaurant dat trouwens twee jaar geleden voor ons de Ontdekking van het Jaar was in Vlaanderen. Met weiden en rustig grazende of herkauwende runderen als achtergrond zou een award voor meest bucolische terras even goed op zijn plaats zijn. Hoedanook, het pastorale decor en regionale producten vormen een inspiratiebron voor deze even getalenteerde als ambitieuze chef.

 

Sarriette, Peer

Sarriette of bonekruid is het lievelingskruid van chef Pieter Cauberghs en één van de dertig variëteiten die achteraan het terras van restaurant Sariette weelderig kunnen groeien. De ruimte achter de voormalige, innemende notariswoning in centrum Peer verrast door zijn diepliggende tuin en fraaie vijver. Op het grote terras zit men ruim uit elkaar en heeft men trouwens verrassend goed zicht op ‘de reus der Kempen’, de 64 meter hoge kerktoren van Peer. Al kom je natuurlijk in de eerste plaats voor de evenwichtig opgebouwde keuken van Pieter Cauberghs en de warme spontaneïteit van echtgenote en gastvrouw Bina.

 

Vous Lé Vous, Wimmertingen

Deze gerenoveerde oude hoeve in Wimmertingen omvat naast restaurant Vous Lé Vous tevens een cosy boetiekhotel en een rustiek, fleurig terras. Allebei geheel conform de sfeer van deze charmante locatie. Alles is hier op eenvoudige mensenmaat gemeten wat het huiselijk gevoel nog versterkt. Voor chef Giovani Oosters is de setting het perfecte decor om zich culinair uit te leven met producten en kruiden uit eigen moestuin en boomgaard. Of hoe keuken en omgeving harmonieus samensporen en bij warm weer nog aan authenticeit kunnen winnen.   

 

La Feuille d’Or, Dilsen-Stokkem

Boetiekhotel en restaurant La Feuille d’Or kan je zonder overdrijvingen als een romantische locatie karakteriseren. De eigenlijke, discrete ligging temidden van rijkelijk groen met achteraan een zeer verzorgd terras dragen daartoe bij. La Feuille d’Or is al vele jaren een vaste waarde in onze gids en mocht er een award zijn voor consistente kwaliteit bestaan dan zou het restaurant van chef Jan Mertens en gastvrouw Cindy Nijs veel kans maken op een plaatsje op die shortlist. Ze koken en ontvangen onbevangen en met zichtbaar veel plezier wat mogelijk het geheim recept is achter de constante kwaliteit waardoor het duo zich van een ruim vast cliënteel verzekert. 

 

Vivendum, Dilsen-Stokkem

In de achtertuin van voormalige 18de-eeuwse pastoriewoning nabij een oude Maasarm treffen we het bijzonder stemmige terras van Vivendum. Dergelijke woonsten lieten geestelijken indertijd meestal ruim in het groen bouwen. Van dat voordeel en de mogelijkheid om op gracieus aangelegd terrassen gasten te kunnen ontvangen, maken nog tal van chefs in ons land verstandig gebruik. Zoals chef Alex Clevers die bij mooi weer zijn verfijnde gerechten op basis van locale producten en delicatessen van elders in een bijzonder serene omgeving serveert. 

Zelf de terrassen ontdekken?

Slagmolen in Oudsbergen, 1820
Maandag, donderdag & vrijdag: 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag: 19:00-21:00
Zondag: 12:00-14:00
slagmolen.be
+32 89 85 48 88
[email protected]
Molenweg 177, 3660 Oudsbergen-Opglabbeek

Ralf Berendsen in Lanaken, 17,520
Dinsdag - donderdag: 18:30-21:30
Vrijdag & zaterdag: 12:00-13:00 — 18:30-21:30
labutteauxbois.be
+32 89 73 97 70
[email protected]
Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken

Cuchara in Lommel, 1720
Dinsdag - zaterdag: 12:00-13:15 — 18:30-19:30
cuchara.be
+32 11 75 74 35
[email protected]
Lepelstraat 3, 3920 Lommel

Magis in Tongeren, 1720
Donderdag, vrijdag & zondag: 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Zaterdag: 19:00-21:00
restaurantmagis.be
+32 12 74 34 64
[email protected]
Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren

Altermezzo in Tongeren, 16,520
Donderdag, vrijdag & zondag: 12:00-13:00 — 18:30-19:30
Zaterdag: 18:30-19:30
altermezzo.be
+32 12 74 16 74
[email protected]
Bilzersteenweg 366, 3700 Tongeren

Hoeve De Bies in Voeren, 14,520
Maandag: 18:30-20:30
Vrijdag - zondag: 12:00-13:00 — 18:30-20:30
hoevedebies.be
+32 4 381 23 40
[email protected]
Bies 4, 3790 Voeren

Sarriette in Peer, 1320
Donderdag - zondag: 12:00-14:00 — 18:30-21:00
sarriette.be
+32 468 42 65 33
[email protected]
Kerkstraat 20, 3990 Peer

Vous Lé Vous in Wimmertingen, 1420
Vrijdag & zaterdag: 18:30-20:00
vouslevous.be
+32 11 74 81 85
[email protected]
Wimmertingenstraat 76, 3501 Wimmertingen

La Feuille d'Or in Dilsen-Stokkem, 1520
Woensdag - zaterdag: 18:30-21:00
Zondag: 12:00-14:00 — 18:30-21:00
lafeuilledor.be
+32 89 65 97 12
[email protected]
Hoeveweg 145, 3650 Dilsen-Stokkem

Vivendum in Dilsen-Stokkem, 1620
Zondag - dinsdag & vrijdag: 12:00-13:30 — 19:00-21:30
Zaterdag: 19:00-21:30
restaurant-vivendum.com
+32 89 36 07 90
[email protected]
Visserstraat 2, 3650 Dilsen-Stokkem

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024