Ontdek enkele verborgen culinaire parels in de «Laars van Henegouwen»

Sep 23, 2024

Henegouwen, en in het bijzonder het zuidelijke deel dat ook bekend staat als « La Botte du Hainaut », is waarschijnlijk niet de eerste regio waar je aan denkt als je op zoek gaat naar nieuwe restaurants. Toch herbergt deze Waalse provincie, die een uitzonderlijk erfgoed bezit, tal van culinaire en toeristische parels die absoluut de moeite waard zijn. We nemen je mee naar enkele adressen waar je steevast culinair verwend wordt.

Les Gourmands – 15|20

Nabij de Franse grens verwelkomt restaurant Les Gourmands fijnproevers in een warme en gezellige sfeer. Chef Didier Bernard verrast met elegante gerechten, met een schitterend spel tussen smaken en texturen. Een indrukwekkende wijnkelder onder beheer van Carlo Zecchin maakt deze culinaire ervaring compleet en onvergetelijk. Zin om Les Gourmands zelf te ontdekken? Reserveer een tafel via onze website. 

Bagu – 13|20

Niet ver van de Hangende Tuinen van Thuin, gelegen aan de zuidkant van de vallei van de Biesmelle, verwelkomen Sophie en Steven Mirelli hun gasten in een charmant gerenoveerd pand. Het heerlijke terras met uitzicht op de kronkelende rivier is ideaal om de bevlogen kookstijl van de chef te ontdekken, zeker gezien de uitzonderlijke prijs-kwaliteits verhouding. Absoluut een bezoek waard!

Le Grand Pré – 13|20

Het charmante pand van Le Grand Pré ligt in een rustig gehucht aan de rand van de Hantes, een pittoreske plek en rivier. Het pand werd zorgvuldig gerenoveerd met behoud van zijn authenticiteit. Door de komst van de nieuwe chef, die sinds enkele maanden zijn stempel drukt op de keuken, wordt de ervaring nog groter. Met de nadruk op lokale producten en de oogst uit zijn eigen moestuin brengt hij smaakcombinaties die indruk maken.

La Marelle – 13|20

Als je op zoek bent naar de perfecte plek om met vrienden, familie en kinderen te eten, dan is La Marelle de juiste keuze. Er is voor elk wat wils. Naast traditionele en authentieke gerechten, vaak geworteld in de regio, biedt de toegankelijke en smaakvolle kaart maar liefst 500 zorgvuldig door Eric Fernez en zijn team geselecteerde Belgische bieren aan. Deze plek is een omweg waard... of zelfs meerdere.

Impératif d’Eole – 14|20

Onder de schaduw van de windmolens die het nabijgelegen wijngaardlandschap domineren, toont Benoît Neusy zijn culinair talent. In 2023 verhuisde restaurant L'Impératif d’Eole naar het dak van het domein. Vanaf het terras geniet je van een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte wijngaarden, terwijl je proeft van uitstekende wijnen en heerlijk eten. In deze bijzondere setting combineert de chef met verve lokale producten en exotische smaken. Een must is een rondleiding door de wijngaard.

Cul de Poule – 12|20

In het centrum van de bekende stad Binche biedt het culinaire atelier Cul de Poule, van chef Arnaud Molle, heerlijke seizoensgebonden gerechten met de focus op lokale producten. Met een groot terras dat uitkijkt over de tuin, is deze plek perfect om tot rust te komen na een bezoek aan het Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker. Twee adressen die de moeite waard zijn.

La Part des Anges – 14|20

Ragnies behoort tot de mooiste dorpen van Wallonië. Omringd door bossen is het een droom voor wandelaars. Sommigen stoppen bij de geklasseerde kerk, anderen bij het charmante restaurant La Part des Anges, waar Aurélie en haar echtgenoot Adrien Derenzis hun gasten verwelkomen. Dit gedreven koppel ontvangt al bijna vijftien jaar fijnproevers, nog steeds met hetzelfde enthousiasme. De chef, die alleen in de keuken staat, stelt elke maand een menu samen op basis van verse en lokale producten. Een tip: vergeet niet te reserveren!

Grand Ryeu – 13|20

Deze voormalige boerderij is al meer dan 75 jaar een familiebedrijf dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De naam van de eigenaren, de familie Boschman, is een begrip in de regio. Vandaag neemt Arnaud, de zoon van Alain en Sylvie, geleidelijk het roer over en zorgt hij voor een frisse wind in dit restaurant dat bekend staat om zijn gezellige sfeer en uitstekende prijs-plezierverhouding.

Lettres Gourmandes – 13|20

Tussen Binche en Beaumont, in de buurt van het kasteel van Fosteau en de distilleerderij van Biercée, drukken Catherine en Christophe Lambert al meer dan twintig jaar hun passie uit in dit culinaire universum. Bij het doornemen van het menu, onder de origami-vogels die aan het plafond van het restaurant hangen, valt meteen de creativiteit en originaliteit op van dit duo: de ene gepassioneerd door koken, de andere door wijn met een aantrekkelijke wijnselectie. Een aanrader voor fijnproevers en wijnliefhebbers.

Le Tri-Marrants – 13|20

Er zijn drie goede redenen waarom we aanraden restaurant Le Tri-Marrants te ontdekken: de idyllische omgeving met een adembenemend uitzicht over het meer van Plate Taille, de hartelijke ontvangst door het personeel dat voor extra charme zorgt en natuurlijk de genereuze keuken van chef Fabian Santi. Zijn hedendaagse interpretatie van klassieke gerechten maakt het een unieke ervaring om telkens opnieuw van te genieten.

Zin om nog meer verborgen culinaire parels in de Laars van Henegouwen te ontdekken? Laat je verrassen door de zorgvuldig samengestelde selectie van Gault&Millau en reserveer je tafel online via onze website. Smakelijk genieten tijdens een culinaire trip door een regio die het verdient om in de aandacht te komen!

More News

Partnernews - 3 kidsproof restaurants in Knokke-Heist

Sep 26, 2024

Partnernews - Bossuyt Kitchen lanceert innovatieve ergonomische doorgeefpas voor professionele keukens

Sep 25, 2024

Partner news: ANZCO Foods: "The pinnacle of quality" New Zealand’s finest beef and lamb for discerning chefs

Sep 22, 2024