Partnernews:
Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

Sep 3, 2024

Op zondag 15 september staan de deuren van de varkensboerderij van Duroc d’Olives open voor het grote publiek in het kader van Dag van de Landbouw. Misschien ken je het opvallende logootje met het oranje varkentje van bij je slager? Of ben je al fan van het malse, sappige en smakelijke kotelet? Wil je graag ontdekken van waar dit unieke, lokaal geproduceerde varkensvlees vandaan komt? Dan is een bezoek aan de boerderij zeker iets voor jou. Welkom!

Het gezin Mouton-Dobbels is een varkenskwekersfamilie van de 3de en 4de generatie. Bart en Bénédicte Mouton-Dobbels runnen deze toekomstgerichte varkensboerderij, samen met hun drie kinderen Maxime, Olivier en Axelle.

Vijftien jaar geleden ontwikkelden Bart Mouton en collega-landbouwer Filip Van Laere uit Kruisem een eigen kwaliteitslabel voor varkensvlees en zetten het in de markt: Duroc d’Olives. Dit heerlijke varkensvlees wordt verkocht via slagerijen en horeca. Via onze webshop kunnen horeca en foodprofessionals hun vlees rechtstreeks bij onze producenten bestellen. Zo houden we de keten zo kort mogelijk. 

Duroc d’Olives staat voor mals, sappig en buitengewoon lekker (lokaal) varkensvlees. Daarnaast gaat alle aandacht naar toekomstgericht boeren, met aandacht voor milieu, integratie in het landschap (agroforestry), dierenwelzijn, transparantie en dialoog

Net daarom neemt Duroc d’Olives graag deel aan Dag van de Landbouw, een initiatief van de Boerenbond en Landelijke Gilden. Zo krijgt het publiek, groot en klein, een unieke kans om een hedendaagse en toekomstgerichte varkensboerderij van dichtbij te beleven.

Neem een kijkje in de stallen waar je door het raam de imposante Duroc-beren, die tot wel 400 kg kunnen wegen, kan zien, of de zeugenafdeling en de kleine biggetjes. Daarnaast ervaar je hoe onze duurzaamheidsprincipes geïntegreerd zijn doorheen onze ganse bedrijfsfilosofie. Buiten kan je het Duroc d’Olives-vlees proeven. Neem een kijkje bij de zeug en haar biggen op de loopweide. Trek een gekke snoet in het fotobord en leef je uit op het springkasteel.

Dus, altijd al eens willen weten hoe het er aan toe gaat op onze varkensboerderij? Dit is je kans! Ter ere van Dag van de Landbouw nodigen we alle slagers, horecaprofessionals én consumenten uit voor een gezellige rondleiding op onze boerderij in Lochristi.

Ben jij slager of horecaprofessional? Breng ons alvast op de hoogte van je bezoek door je in te schrijven via deze link. Zo kunnen we jou en je team persoonlijk verwelkomen en verwennen. Of je kan je alvast aanwezig zetten op ons Facebook-evenement. En nodig gerust naar hartenlust je familie, vrienden of collega's uit. Hoe meer mensen zien waar het kwaliteitslabel Duroc d’Olives voor staat, hoe liever we het hebben.

Heel graag tot ziens in onze Duroc d’Olives-boerderij!

Info en inschrijven? www.durocdolives.com/dag-van-de-landbouw
Wanneer? Zondag 15 september 2024, van 11 tot 18 uur
Waar? Smalle Heerweg 160, 9080 Lochristi, België
Vragen? [email protected] 

More News

Antwerpen sake festival 2024: Japanse sakecultuur op de Vrijdagmarkt

Sep 14, 2024

Buloo in the spotlight: award winner Product food & drinks Award at the Culinary Innovators 2024

Sep 13, 2024

Gault&Millau reikt de Catering Awards 2024 uit

Sep 10, 2024