Proef de wereld in Brussel:
10 internationale keukens die je moet bezoeken volgens Gault&Millau

Jun 18, 2024

Brussel is een smeltkroes van culturen en dat weerspiegelt zich in de rijke diversiteit aan restaurants die de stad te bieden heeft. Gault&Millau selecteerde 10 internationale keukens die je absoluut moet bezoeken. Maak je klaar voor een culinaire wereldreis zonder de stad te verlaten!

1. Sanzaru – Wereldkeuken (14,5/20)

In een modernistisch huis uit de jaren '30 serveert chef Nathan Urbanowiez bij Sanzaru unieke Nikkei-gerechten. Geniet van een tartaar van rode tonijn met mango en kokosmelk of langzaam gegaard rundvlees geserveerd met chimichurri saus. Elk gerecht is een toonbeeld van precisie en balans, waardoor je smaakpapillen steeds opnieuw worden verrast.


© Sanzaru

2. Anju – Koreaans (13/20)

Geïnspireerd door zijn reizen in Korea en zijn roots, nodigt chef-kok Sang Hoon Degeimbre uit om de puurheid en de intensiteit van de Koreaanse keuken te ontdekken. Hoewel de recepten Koreaans zijn, worden de producten zo veel mogelijk lokaal ingekocht. Een must voor liefhebbers van de Koreaanse keuken.


© Anju

3. Bombay BBQ – Indisch (H!P)

Bekroond met de Hip of the Year award 2024 door Gault&Millau, biedt Bombay BBQ een explosie van smaken in een omgeving die je onderdompelt in het hart van Mumbai.. Probeer de Moilee Mushroom: gemarineerde oesterzwammen op de grill, geserveerd met romige kokosgravy, hazelnoten, ingelegde rode uien en chiliolie. Een gastronomische ontsnapping naar India.


© Bombay BBQ

4. Som Tam – Thais (13/20)

Bij Som Tam proef je de ware smaken van Thailand. Chef Koy en Keow combineren traditionele gerechten met moderne fusioncreaties, zoals tartaar van rode tonijn op Thaise wijze of laab van gerijpt rundvlees met pijnboompitten en rucola. De cocktail en wijnkaart is ook onberispelijk.


© Som Tam

5. Nonbe Daigaku – Japans (15/20)

In de buurt van de ULB biedt de familie Suetsugu een authentieke Japanse eetervaring. Chef Yosuke Suetsugu tovert de mooiste sushi en maki op je bord. Het ‘Omakase’ arrangement verrast je met kraakverse sashimi en perfect bereide visgerechten. Een waar genot voor liefhebbers van de Japanse keuken.


© Nonbe Daigaku

6. Osteria Bolognese – Italiaans (13/20)

De tafels met Italiaanse tegels nemen je mee naar de sfeer van een authentiek restaurant in het Zuiden. Giacomo Toschi verwent al tien jaar onze smaakpapillen met zijn heerlijke verse tagliatelle met een weelderige ragù die hij tot in de perfectie beheerst.


© Osteria Bolognese

7. Old Boy – Aziatisch (13/20)

Aarzel niet om plaats te nemen aan de toog met zicht op de open keuken, daar waar de chefs Yannick in alle transparantie hun gerechten klaarmaken. Kies voor de klassieke bao of probeer de sappige entrecote van de binchotan-grill. Sluit af met een verrassend dessert zoals gepocheerde nashipeer met chocolade en habaneropeper. Een culinaire reis boordevol smaken!


© Old Boy

8. Beiruti – Libanees (H!P)

Ervaar de authentieke smaken van Libanon bij Beiruti in Gent en Brussel. Hier beleef je de ware Libanese gastvrijheid, met een show keuken waarin heerlijke traditionele gerechten bereid worden met liefde en vakmanschap. Beiruti is de plek om de rijke culinaire cultuur van Libanon te ontdekken en te omarmen.


© Beiruti

9. Maru – Koreaans (13,5/20)

Reeds meer dan tien jaar zit je hier goed voor de echte Koreaanse keuken. Eigenares Kyky, samen met chefs Kris en Dongmin, serveert klassiekers zoals bibimbap en knapperige pajeon. Probeer ook de gefrituurde kippenvleugels met barbecuesaus en pittige scampi’s met gochujangsaus. Maru staat evenees bekend om zijn uitmuntende selectie van natuurlijke wijnen die perfect samengaan met de intense Koreaanse smaken.


© Maru

10. Philema – Grieks (13/20)

Manos Makrygiannakis breekt met de clichés van de Griekse keuken in zijn modern ingerichte restaurant. Proef heerlijke gerechten zoals saganaki oftewel met ouzo geflambeerde mosselen met paprika en gegratineerd met feta of Kretenzische carbonara met gerookt varkensvlees, ei en gerijpte Kretenzische graviera. Ontdek ook de Kretenzische kwaliteitsproducten in de winkelruimte. Bij Philema schijnt de zon altijd op je bord.


© Philema

Deze 10 restaurants tonen de veelzijdigheid van de Brusselse culinaire scene. Elke locatie biedt een unieke ervaring en neemt je mee op een smaakvolle reis rond de wereld. Mis deze kans niet om de rijkdom van de internationale keuken te ontdekken in het hart van Brussel. Andere leuke culinaire Brusselse adressen kan je op onze website vinden!

More News

Tweede editie van Gault&Millau Belgische Wijngids en Belgian Wine Awards 2024 voorgesteld

Jun 26, 2024

Brugge's bites: een smakelijke ontdekkingstocht langs 5 toprestaurants in Brugge.

Jun 25, 2024

Partnernews Delen Private Bank - Maxime Collard & Aurore Coudeville, La Table de Maxime - Een hart voor familiaal ondernemerschap

Jun 19, 2024