Wild van smaak - de beste wildadressen volgens Gault&Millau inspecteurs.

Oct 9, 2024

Het wildseizoen komt snel dichterbij met de eerste grillen van de herfst, wat ervoor zorgt dat fazant, haas royale, op karkas gebraden haas, evenals hert en ree terug op onze tafels verschijnen. Vanaf begin oktober tot het einde van het jaar eren veel restaurateurs het wild op hun borden. Onze inspecteur-jagers hebben enkele onmisbare adressen geselecteerd om zeker te ontdekken in het prachtige wildseizoen.

 

Au Vieux Port – 14,5/20

Al meer dan vijftien jaar staat Au Vieux Port in Antwerpen garant voor klassieke Franse gerechten in een ontspannen, authentieke setting. Een absolute aanrader is de fazant Brabançonne, die volgens de traditie aan tafel wordt versneden.

 

Bistrot du Nord – 15,5/20

In de buurt van het Sint-Jansplein in Antwerpen biedt Bistro du Nord een authentieke bistro-ervaring waar chef Michaël Rewers traditionele Franse gerechten op hoog niveau serveert. Een must-try tijdens het wildseizoen is de gekonfijte patrijs, bereid met de grootst mogelijke zorg en respect voor het product, wat resulteert in een rijke, diepe smaakbeleving.

Stirwen – 15/20

Stirwen, een restaurant met een rijke culinaire geschiedenis, is al enkele jaren in goede handen van chef Lambory. Hij behoudt de klassieke signatuur van de keuken, maar verrijkt die met verfijnde, persoonlijke toetsen die harmonieus in balans zijn. Zijn vrijgevigheid komt tot uiting in gerechten die niet alleen trouw blijven aan de traditie, maar ook blinken door een subtiele originaliteit.

Ciro’s – 13,5/20 

Bij Ciro’s in Antwerpen proef je pure nostalgie in elk gerecht. Tijdens het wildseizoen serveert chef Claude Sondag samen met zijn team verfijnde, traditionele wildgerechten. Met zorg bereid en geserveerd in een sfeervolle setting waar de charme van vroeger nog altijd voelbaar is.

Colette – 16,5/20

In een betoverende groene omgeving verrast chef Thijs Vervloet zijn kennis met een klassiek geïnspireerd en persoonlijk repertoire. Een hoogtepunt tijdens het wildseizoen is de subliem bereide hazenrug, waar zijn klassieke vakmanschap volledig tot zijn recht komt. Een gerecht vol diepgang en finesse dat perfect aansluit bij de idyllische setting

 

De Slagmolen – 18/20

In de prachtige setting van een authentieke watermolen aan de Bosbeekvallei in Oudsbergen komt de natuur rondom De Slagmolen volledig tot zijn recht. Chef Bert Meewis en zijn zoon Giel combineren klassieke finesse met subtiele, creatieve accenten. Een absolute aanrader tijdens het wildseizoen!

 

Escabèche – 15/20

Chef Kim Verhasselt staat bij Escabèche garant voor pure, herkenbare smaken met verfijnde, uitgebalanceerde bereidingen. Escabèche is absoluut een referentie voor wildgerechten zoals fazant fine champagne, brabançonne of patrijs in wijnblad gebraden. Interessant is de prima aanpak van de sommelier die een wijnselectie voorstelt met leuke en waardige alternatieven voor het bekende, duurdere werk.

In den hert – 14,5/20 

De keuken van Frederick Dhooge pleziert door zijn hoog ambachtelijk karakter, eenvoud en finesse. Denk aan lamszadel en lamszwezerik aangeleverd door kweker-slager Vande Walle uit Kluisbergen. De chef combineert het vlees rustiek gesofisticeerd met ganzenlever, spitskool en jus verrijkt met rozemarijn. Een echte aanrader voor wildliefhebbers.

 

Le Chalet de la Forêt – 17,5/20

In de luxueuze en elegante setting van Le Chalet de la Forêt beleef je een culinaire reis in harmonie met de natuur. Chef Devalkeneer creëert gastronomische kunstwerken, waarbij elk gerecht perfect in balans is met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Elk ingrediënt komt op het bord tot zijn recht dankzij de bijgerechten die het hoofdproduct versterken.

La Belle Maraîchère - 14/20 

Dit tijdloze restaurant in de buurt van de Brusselse vismarkt is een referentie voor de viskeuken. Al meer dan een halve eeuw staat de familie Devreker voor originele recepten en grote vakkennis, wat te merken is aan de vele stamgasten. Het restaurant geniet ook een stevige reputatie tijdens het wildseizoen. Met name voor zijn fazant à la brabançonne of in fijne champagne met champignons, zijn hazenfilet en stoofpot, of zijn patrijs (op voorhand te bestellen).

 

Didier Gallet – 15/20

Dit restaurant is een ware referentie in de provincie Luik. Chef Didier Gallet werkt nauw samen met Waalse producenten om de beste wildgerechten uit de Ardennen te creëren. De verse groenten en kruiden uit hun eigen moestuin voegen extra kwaliteit toe aan zijn verfijnde bereidingen. Met een uitstekende selectie Belgische wijnen is dit het ideale moment om de geraffineerde keuken van Didier Galet te (her)ontdekken.

Bistrot Blaise – 14/20

Bistrot Blaise staat bekend voor een warme en gezellige sfeer. Chef François-Xavier Simon excelleert in seizoensgebonden gerechten. De combinatie van zijn culinaire talenten en de gastvrijheid van de gastvrouw maakt dit restaurant tot een plek die een hogere score zeker verdient.

 

Maison Alain Bianchin – 16,5/20

Chef Alain Bianchin zorgt met zijn restaurant voor een onvergetelijke ervaring, vooral tijdens het wildseizoen. Hij laat niets aan het toeval over en combineert klassieke en intuïtieve kooktechnieken om de rijke smaken van het wild ten volle te benutten.

Siphon – 13/20 

Gelegen tussen de polders en de Damse Vaart, biedt het nostalgische interieur met een knetterend open haardvuur een warme ambiance. Tijdens het wildseizoen is het restaurant zeker een aanrader voor heerlijke wildgerechten, zoals de fazant brabançonne, die traditioneel aan tafel wordt versneden door obers in witte vesten. 

 

L'Eau Vive – 17,5/20

Pierre Résimont is een ervaren chef die blijft verrassen en tegelijkertijd een schijnbare eenvoud combineert met een geheel eigen subtiele stijl. Gelegen aan de oevers van de Burnot, is dit restaurant perfecte locatie voor een romantisch etentje, waar elk moment een liefdesverklaring is aan de gastronomie en de levenskunst. 

Philippe Meyers – 15/20

In 2024 viert Philippe Meyers het 20-jarig bestaan van zijn restaurant. In de loop der jaren werden de verfijndheid en het meesterschap van de chef in zijn gerechten nog meer uitgesproken. Vooral tijdens het wildseizoen schitteren zijn gerechten, waarbij de haas een absolute aanrader is. Gastvrouw en sommelier Valérie Meyers zorgt voor feilloos afgestemde wijnarrangementen die de gerechten perfect aanvullen.

More News

4 Nov. 2024: Launch Gault&Millau Guide Edition 2025

Oct 10, 2024

Gault&Millau terug in de jury van het Garnaalkrokettenfestival in Oostende

Oct 8, 2024

Monin Mondays: Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen

Oct 7, 2024