De Jonkman
1820

Chef Filip Claeys, de onvolprezen gangmaker van het NorthSeaChefs collectief en zijn echtgenote en gastvrouw Sandra Meirlevede staan borg voor een heel geslaagd culinair moment in hun recent en stemmig nieuw ingericht restaurant. Uiteraard krijgt vis en ander marien lekkers een hoofdrol toebedeeld. Als catch of the day is schar in geen betere handen dan precies hier. Perfect gebakken, met structuren van pompoen en gecombineerd met aromatische saus op basis van vadouvan geeft het visje zijn specifieke smaakeigenheid helemaal vrij. Deze chef behoort ook tot de keukengilde die de kunst beheersen om sauzen ongekende diepgang mee te geven. Wat we onder meer proeven in het gerecht met kikkerbillen 'Ode aan mijn vader'. Als tempura gefrituurd en gebakken met peterseliewortel zorgen ze voor een bijzonder beleving. En alleen al voor de zeer delicate, smaakvolle jus op basis van dezelfde kikkerbillen willen we onmiddellijk terugkeren. Ook het zoete segment houdt een knipoog in naar een klassieker uit het restaurant van vader Bob Claeys. Deze crêpe normande geldt in het genre als ijkpunt. Wat de afsluiter 'Filip is de sigaar' betekent, kan men best zelf gaan ontdekken.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Sunday Closed

Team

Filip Claeys Chef, Owner
Sandra Meirlevede Hostess, Owner
Vincent Pharazijn Sommelier

Awards

  • Beer menu of the Year 2020
  • Chef of the Year 2015
  • Dessert of the Year 2011
  • Young Chef of the Year 2009

Our partners

Also recommended Restaurants

Bartholomeus

1820

Boury

1920

Zet'Joe

1720