d'Eugénie à Émilie
17,520

Dit restaurant van Eric Fernez is een van de ‘must-visits’ van het land. Deze charismatische chef bouwde een solide reputatie op dankzij zijn heel persoonlijke kookstijl die geïnspireerd is op alle grote namen uit de Franse gastronomie. Hij stelt legendarische gerechten voor die met de grootste precisie worden klaargemaakt, maar ook originele creaties die het resultaat zijn van talloze culinaire ontmoetingen. Deze zaak wordt gerund door een gedreven team met een enthousiaste sommelier die omringd wordt door jonge en attente medewerkers. De sfeer is klassiek en elegant met smetteloze tafelkleden die de klasse en het raffinement van dit restaurant weerspiegelen. Chef Fernez haalt het allerbeste uit producten van topkwaliteit. Hij is een fervent verdediger van lokale seizoensproducten en kijkt enkel over de grenzen heen wanneer hij de gewenste kwaliteit in de nabije omgeving niet kan vinden. Tijdens ons laatste bezoek genoten we van langoustines van een uitzonderlijke versheid die hij als een carpaccio voorstelde met appel en een crème van de scharen die onwaarschijnlijk diep en intens was van smaak. Op de kaart staan verder Bretoense kreeft, gebakken kalfszwezerik, de intussen beroemde risotto en nog veel meer seizoensgerechten. Heerlijke desserts zoals crêpe suzette en aardbeien met sorbet van Chartreuse zijn perfecte afsluiters. Zoals elke grote chef gaf Eric Fernez zijn knowhow reeds door aan zijn hecht team. Zo goed zelfs dat je niet eens merkt dat de chef afwezig is of aan het werk is in een van zijn andere zaken. Maar hij kan echter ook rekenen op zijn dochter Emilie die met dezelfde nauwgezetheid de brasserie tegenover het restaurant runt. Reeds een aantal jaren maakt dit restaurant van Eric Fernez deel uit van de ‘Geschiedenis (met grote G) van de Belgische gastronomie’ en we hopen dat deze zaak en zeer grote vakman, die de culinaire traditie van ons land respecteert en prachtig uitvergroot, nog vele jaren mogen doorgaan.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Friday 12:00-12:45 — 19:00-19:45
Saturday Closed — 19:00-19:45
Sunday 12:00-12:45 — Closed

Team

Eric Fernez Chef, Owner

Awards

  • Artisan of the Year 2023
  • Chef of the Year 2018
  • Wine menu of the Year 2013

Our partners

Also recommended Restaurants

Restaurant Horseele

1720

Sir Kwinten

1720

Vrijmoed

17,520