La Grappe d'Or
1620

Vorig jaar kregen ze de award voor Mooiste Restaurantdesign en alles lijkt erop dat de voortdurende evolutie van La Grappe d’Or 2.0 opnieuw bevestigd wordt. Het ontwerp van de tuin maar ook de eerlijke en authentieke kookstijl van de chef vallen meteen op. Meer dan ooit wordt de focus in de creaties van Clément Petitjean gelegd op lokale verankering met producten afkomstig van de korte keten en lokale ambachtslui. Na een paar geraffineerde hapjes vooraf was het tijd voor het meer serieuze werk met een tot in de perfectie klaargemaakte snoekbaarsfilet met daslook en zijdezachte pesto van pistache. De asperges en kalfszwezerik van daarna harmonieerden prachtig met de bearnaise van kreeft, waarbij de grassige tonen van de afrikaantjes de schaaldierenjus extra diepgang gaven. In enkele maanden tijd zijn de kazen echt iets geworden om reikhalzend naar uit te kijken, zo ruim is de keuze met de diverse bijgerechten. De service gebeurt door Monia Aouni, de charmante echtgenote van de chef die de hele maaltijd lang omnipresent is. Sommelier Thomas Laloux is verantwoordelijk voor de vele trefzekere wijncombinaties. We raden je aan om hem te vertrouwen, zowel voor spannende wijncombinaties, speciale bieren als voor knappe combinaties met kombucha voor zij die alcoholvrij willen tafelen. De derde koksmuts is binnen.

Opening hours

Monday Closed — 19:00-20:00
Tuesday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Wednesday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Thursday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Friday 12:00-13:00 — 19:00-20:00
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Clément Petitjean Chef, Owner
Monia Aouni Hostess, Owner
Thomas Laloux Sommelier

Awards

  • The highest New of the Year 2023
  • The nicest restaurant design 2023

Our partners

Also recommended Restaurants

Le Chef est Une Femme

1320

De la Terre à l'Assiette

1320

La Régalade

1420