L'Envie
1620

Dit restaurant onderscheidt zich door zijn onophoudelijk streven naar topkwaliteit. Onder leiding van David Grosdent, Jonge Chef van het Jaar 2021, en zijn echtgenote Inès Vankeirsbilck die een attente gastvrouw is en geïnspireerd sommelier, wordt er gefocust op het allerbeste. In dit smaakvol ingericht restaurant werd er door dit koppel over elk detail zorgvuldig nagedacht: vanaf het uitzonderlijk brood tot en met het wafeltje bij de koffie dat volgens een recept van de vader van de chef wordt gemaakt, een voormalige bakker. Over familie gesproken, dat is waar het in deze zaak om draait! Deze ingesteldheid is overal voelbaar, ook in het team en via bepaalde familierecepten zoals een signatuurgerecht op basis van ‘Kaviaar uit de Noordzee’. Een aardappelpuree met karnemelk volgens een authentiek recept van de grootmoeder van de echtgenote van de chef, die ondanks haar slechtziendheid kilo’s grijze garnalen komt pellen die vervolgens genereus over dit heerlijke gerecht gestrooid worden. David Grosdent is een fervent verdediger van producten uit de Noordzee en verwerkt ze in een breed scala aan bereidingen: gravlax van wijting met granité van bloemkool en radijzen of gebakken zonnevis die geserveerd wordt met oestermousseline met een friszuur puntje dat perfect combineert met het zoete van butternut. Inès Vankeirsbilck en David Grosdent hebben een enorme voorliefde voor champagnes en grote bourgognes, maar voor ook Corsicaanse wijnen en flessen uit tal van andere appellaties. In minder dan tien jaar tijd bouwden ze een wijnkelder uit met daarin meer dan 1250 wijnen. Een uitzonderlijke selectie die hen de titel oplevert van Wijnkaart van het Jaar 2024. 

Opening hours

Monday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Friday 12:00-13:30 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday 12:00-13:30 — Closed

Team

David Grosdent Chef, Owner
Inés Vankeirsbilck Owner, Hostess, Sommelier

Awards

  • Wine menu of the Year 2024
  • Young Chef of the Year 2021

Our partners

Also recommended Restaurants

Rebelle

1620

Benoit & Bernard Dewitte

1620

Schatteman

1620