Aan de ontbijttafel met Chef Daniel Antuna van Restaurant 't Stoveke en bakker Karl van bakkerij Seynaeve

26/06/2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goede morgen Chef, welke bakker stelt u ons graag voor?

Daniel: Ik stel jullie graag voor aan bakker Karl Seynaeve van bakkerij Seynaeve uit Meise. Je vind er enkel ambachtelijk vervaardigde lekkernijen. Hun brood is absoluut de top en voor hun taarten komen mensen van heinde en ver.


Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?
Daniel:
Het mag meer zijn dan een tas koffie. Vers fruit mag zeker niet ontbreken, beetje granola, verse thee, chocolade koekje en een lekkere croissant… daar kan ik echt van genieten.
Karl:  Heel eenvoudig. Onze baguette “tradition” met hoeveboter en huisgemaakte confituur. Daarbij een espresso en mijn dag kan niet meer stuk.

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?
Daniel:
Voor mij graag een donker broodje met zaden er bovenop, lekkere sappige beenhesp, mayo en augurken… meer moet dat niet zijn.
Karl: Doe mij maar een krakend vers broodje martino! 

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?
Daniel:
Een bruin broodje met zuurdesem en krokante zaadjes erbovenop, krokant gebakken met wat pittige olijfolie erop en fleur de sel als final touch. Veel beter wordt het niet.
Karl: Een vers gebakken desembrood met gezouten boter.


Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?
Daniel:
Voor mij persoonlijk, als het brood lekker vers gebakken is dan kan zowel een goede rode wijn als een stevig biertje.
Karl: Bij een glaasje wijn serveren we graag ons donker desembrood met geroosterde walnoten

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?
Daniel:
Zo'n luchtige croissant met amandelvulling of als het een broodje is dan een zuurdesembroodje met olijven, jammie…
Karl: Ik zou gaan voor een eigen creatie; Ons molensteenbrood; een desembrood ‘pur sang’ vervaardigd met op steen gemalen tarwe.

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan?
Karl:
De bakkers kwaliteiten zitten de familie Seynaeve in het bloed. Begin 20ste eeuw nam mijn overgrootvader Edgard Seynaeve de pasteibakkerij van Frank Lateur, alias Stijn Streuvels, in Avelgem over. De traditie is daar begonnen.


Wat is / zijn uw specialiteit(en)?
Karl:
Wij zorgen voor een unieke winkelbeleving voor onze klanten. Onze desserten zijn befaamd in de hele regio.

Bij welke bakker gaat u zelf graag langs?
Karl:
Ik ga graag naar Parijs voor “Window Shopping”. Daar ontdek je de nieuwste trends in de wereld van de patisserie.

Zelf proeven?

https://www.bakkerijseynaeve.be

https://www.tstoveke.be

Meer Nieuws

Aan de ontbijttafel met Chef Alexandre Ciriello van restaurant L’Horizon en bakker Vincent van “Le fils du Boulanger”

14/08/2022

In the picture: Genieten in Limburg van gezellige terrassen

08/08/2022

Aan de ontbijttafel met Chef Grégoire Gillard van restaurant Barge en Bakker Zied van Boulangerie Khobz in Elsene

07/08/2022