Aan de ontbijttafel met chef Lode De Roover van Fleur du Lin en Tom en Greet van Bakkerij Van Eynde

2 okt. 2022


Elke zondag stellen we u samen met Dossche Mills en partners graag de lievelingsbakkers van onze Gault&Millau chefs voor. We schuiven mee aan de ontbijttafel en ontdekken hoe onze chefs en hun favoriete bakker genieten van hun ontbijt. We hebben het over pairings en de rol van brood binnen de betere gastronomie. Elke zondag kraakvers op uw digitale bord!

Goede morgen Chef, welke bakker stelt u ons graag voor?

Lode: Wij gaan héél graag langs bij Tom en Greet van Bakkerij Van Eynde in Puurs-Sint-Amands. Zeer mooie zaak, top producten en fijne mensen.

 

Hoe ziet jullie perfecte ontbijt er uit?

Lode: Ik hou wel van een stukje meergranen brood, wat licht gezouten hoeveboter, gerookte ham - vers afgesneden - een koffie verkeerd en als extra nog een spiegeleitje!

Tom en Greet: Een heerlijk smeuïg roerei met spek, charcuterie, zalm met een speciaal sausje… en voor ons mag er ook een glaasje sprankelende cava bij. Idealiter gezellig samen in het zonnetje!

 

Hoe ziet de ideale lunch pistolet er uit?

Lode: Vers gemengd gehakt met wat uitjes, dat blijft smaken.

Tom en Greet: Liefst een mooie tijgerpistolet met hesp, kaas of iets van een slaatje .

 

Welk brood past het best bij een gastronomische maaltijd?

Lode: Ik kies graag voor een zuurdesem brood of voor het overheerlijke briochebrood van het Zilte (lacht).

Tom en Greet: We raden graag ons Belgisch donker aan, dat is een héél erg donker brood met zachte kruim en een graantje. Mooi dik gesneden…

 

Welke is de ideale brood-wijn of brood-bier combinatie?

Lode: Een speltbrood bij bier en bij wijn geniet ik graag van een lekker donker grof brood.

Tom en Greet: Wie kiezen bij bier voor een rustiek multigranen stokbrood en bij wijn voor rustiek wit stokbrood met kruidenboter.

 

Mocht u zelf een brood of koffiekoek zijn waarin zouden we dan onze tanden mogen zetten?

Lode: Ik zou een bokkenpootje zijn !!!! Een absolute topper. Als ik voor een koffiekoek moet kiezen dan ga ik voor een botercroissant.

Tom: Als brood zou ik een ‘cranberry’ willen zijn met rode vruchten en eventueel wat kruidenboter. Als koek ga ik voor de ‘Surprise’ een top koffiekoek met pudding , slagroom en krieken… Heerlijk!

 

Waar komt uw passie voor dit vak vandaan? 

Tom: Het zit bij ons in de familie, ons vader heeft in zijn jonge jaren steeds bij een bakker gewerkt en ook zijn broer heeft een bakkerij.

 

Wat is / zijn uw specialiteit(en)?

Tom en Greet: Wij gaan voor de best mogelijke kwaliteit voor patisserie en brood, wij streven naar perfectie in ons ruim aanbod.

 

Bij welke bakker gaat u zelf graag langs?

Tom en Greet:  In het binnenland gaan we graag naar klassezaken en gerenommeerde bakkers, zeker voor de afwerking van patisserie. Ik het buitenland passeren we graag bij alle bakkerijen en patissiers om eventueel inspiratie op te doen.

 

Zelf proeven?

http://www.vaneyndebakkerij.be

https://fleurdelin.be

Meer Nieuws

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

17 mrt. 2024

Gault&Millau chef Francesca presenteert: gezonde witte koolsalade. Powered by Samsung

7 mrt. 2024