Antwerpen sake festival 2024:
Japanse sakecultuur op de Vrijdagmarkt

14 sep 2024

Op 28 en 29 september 2024 keert het Antwerpse Sake Festival terug naar de Vrijdagmarkt in Antwerpen. Onder leiding van Sake Master Jonas Kellens van DIM Dining, belooft dit evenement een unieke ontdekkingsreis door de wereld van sake te worden. Jonas was Gastheer van het Jaar 2022 bij Gault&Millau en imponeert bij elk bezoek met een zeer gevarieerde sake pairing.
 

Antwerpse sake festival

Het Antwerpse Sake Festival biedt een unieke gelegenheid om de wereld van sake te verkennen. Dit jaar zullen maar liefst tien vooraanstaande Belgische en Nederlandse sake-importeurs samenkomen om hun exclusieve selectie van sake te presenteren en te serveren aan het publiek. Deze uitzonderlijke bijeenkomst van experts stelt zowel liefhebbers als nieuwsgierigen in staat om te proeven van een breed scala aan sake, variërend van traditionele stijlen tot moderne varianten. Het festival creëert een platform waar bezoekers direct in contact kunnen komen met de importeurs, meer te weten kunnen komen over de complexiteit en verfijning van sake, en hun smaakpapillen kunnen verrassen met de diversiteit die deze Japanse drank te bieden heeft.

 

Wereld sake dag in stijl

In aanloop naar World Sake Day op 1 oktober wordt de Vrijdagmarkt omgetoverd tot een Japanse markt. Naast de sake-proeverijen kunnen bezoekers genieten van diverse culturele activiteiten, waaronder dansvoorstellingen, Taiko-drummers, en een matcha-kraam.

 

Een meester in sake

Jonas Kellens, Sake Master en eigenaar van sterrenrestaurant DIM Dining in Antwerpen, heeft met WSET de hoogst mogelijke graad voor sake in Europa behaald en is officieel sake sommelier. Als dé toonaangevende figuur in de Belgische sake-scene, en de enige Sake Master in België, speelt hij een cruciale rol in het promoten van sake binnen de Belgische gastronomie.



Praktische Informatie

Het festival vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september, van 12u tot 23u op de vrijdagsmarkt in Antwerpen. Bekijk het programma op sakefestival.be en volg het festival op Instagram @belgiumsakefestival

Meer Nieuws

Buloo in de schijnwerpers: winnaar van de Product Award food & drinks tijdens onze Culinary Innovators 2024.

13 sep 2024

Gault&Millau reikt de Catering Awards 2024 uit

10 sep 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2025” en maakt nieuwe selectie van beste chocolatiers bekend

9 sep 2024