Buloo in de schijnwerpers:
winnaar van de Product Award food & drinks tijdens onze Culinary Innovators 2024.

13 sep 2024

Tijdens het Gault&Millau Culinary Innovators-evenement 2024 werd Buloo bekroond met de Product Award voor food & drinks, waarmee hun innovatieve aanpak in de culinaire wereld werd benadrukt. Deze erkenning vestigt de aandacht op hun vernieuwende alcoholvrije dranken en positioneert hen als een gamechanger in de industrie. Met een nadruk op vakmanschap, elegantie en een vleugje gastronomie heeft Buloo zowel klanten als culinaire professionals weten te overtuigen.

De inspiratie achter Buloo

De inspiratie voor Buloo komt van chef Pieter Lonneville, die zijn klanten wilde blijven verrassen en tegelijkertijd wilde inspelen op de groeiende vraag naar verfijnde alcoholvrije opties. "Als chef wil je je gasten altijd blijven verrassen," deelt chef Pieter. “Met Buloo creëerden we een aperitief statig, ambachtelijk en gastronomisch als champagne. Gemaakt van gefermenteerde thee, kruiden en kersen,” legt Pieter uit.

Het Buloo-ervaring uitbreiden

Als antwoord op de groeiende vraag breidt Buloo zijn assortiment uit met de introductie van BULOO UNIQ, die in oktober wordt gelanceerd. Deze lijn zal elke zes maanden een nieuwe smaak presenteren, elk geproduceerd in beperkte oplage. "Elke batch van BULOO UNIQ is uniek," onthullen ze, "en neemt je stap voor stap mee in de wereld van Buloo." Dit initiatief onderstreept Buloo's toewijding aan voortdurende innovatie en hun wens om de grenzen van wat alcoholvrije dranken kunnen bieden, te blijven verleggen.

Een veelbelovende start

Het winnen van de Gault&Millau-award is een belangrijke mijlpaal geweest voor Buloo, vooral als nieuwkomer op de markt. "Een award van Gault&Millau straalt vertrouwen uit," legt het team uit. "Als starter is dit van onschatbare waarde. Het stelt potentiële klanten gerust dat ons product voldoet aan de kwaliteit die ze verwachten."

Het perfecte aperitief

Sinds het ontvangen van de award heeft Buloo positieve feedback gekregen van collega's, van wie velen het gemak waarderen waarmee dit verfijnde alternatief kan worden geserveerd. “Andere alcoholvrije opties kunnen arbeidsintensief zijn en bieden zelden de perfecte aperitiefervaring. Buloo vult die leemte moeiteloos op," delen ze.

Een tip aan toekomstige innovators

Voor degenen die in hun voetsporen willen treden en mogelijk een Culinary Innovators-award willen winnen, geeft het Buloo-team het volgende advies: "Denk creatief, kritisch en met precisie. De balans moet relevant en tastbaar zijn voor de klant." Buloo is meer dan een aperitief, het is een statement. Proost!

Wil je kans maken op een award bij de volgende editie? Schrijf je nu in voor de Culinary Innovators 2025 awards van Gault&Millau!

Meer Nieuws

Antwerpen sake festival 2024: Japanse sakecultuur op de Vrijdagmarkt

14 sep 2024

Gault&Millau reikt de Catering Awards 2024 uit

10 sep 2024

Gault&Millau bekroont de “Chocolatiers van het Jaar 2025” en maakt nieuwe selectie van beste chocolatiers bekend

9 sep 2024