C. Group in de schijnwerpers:
winnaar van Ondernemer van het jaar tijdens onze Culinary Innovators 2024.

16 okt 2024

Dimitri Beckers, de drijvende kracht achter C Group, werd op ons Culinary Innovators 2024 event bekroond met de prestigieuze titel 'Entrepreneur of the Year'. Met ruim 30 jaar ervaring in de horeca heeft Beckers een indrukwekkend imperium van zo’n 15 verschillende horecazaken opgebouwd, elk met een uitgesproken eigen identiteit. Wat ze allemaal verbindt, is hun focus op gastvrijheid en een sterke visie op hospitality.

Blik op de toekomst: nieuwe concepten en uitdagingen

Als ondernemer blijft Beckers vooruitkijken. "Ik ben constant bezig met nieuwe ideeën en concepten," zegt hij. "Vooral in deze tijden, waarin de horeca snel verandert, is het cruciaal om te blijven innoveren. We onderzoeken momenteel de haalbaarheid van enkele nieuwe formules, zowel in België als in het buitenland."

 

Zijn toekomstplannen richten zich niet alleen op nieuwe projecten, maar ook op het verbeteren van de efficiëntie binnen zijn bestaande zaken. Beckers wil blijven investeren in de beleving van de klant, van de inrichting tot de service.

 

De grootste zakelijke uitdaging en hoe die werd overwonnen

Beckers ziet de stijgende kosten als zijn grootste uitdaging tot nu toe, met name de hoge loonkosten en de impact van de pandemie op de horeca. "De afgelopen jaren hebben we allemaal hard moeten werken om overeind te blijven, en dat vroeg om creatieve oplossingen," vertelt hij. Door een flexibele personeelsaanpak, slimme investeringen en efficiënt kostenbeheer, is het hem gelukt om zijn bedrijf sterker dan ooit te maken.

 

Innovatie in de horeca: passie en vooruitdenken

Voor Beckers is innovatie een constante drijfveer. "Je moet altijd op zoek blijven naar manieren om je te onderscheiden," legt hij uit. "Inspiratie haal ik vaak uit het buitenland. Ik bezoek horecazaken om de sfeer en aanpak te ervaren, en pas dan die inzichten aan naar wat werkt in onze markt." Ook binnen zijn team stimuleert hij vernieuwing, door medewerkers de ruimte te geven om ideeën aan te dragen en ze op te leiden via de C.academy, de eigen opleidingsschool van de C Group.

 

Tips voor toekomstige Culinary Innovators

Aan toekomstige deelnemers van Culinary Innovators geeft Beckers enkele waardevolle tips mee. "Authenticiteit is de sleutel. Werk aan een sterk en uniek concept dat aansluit bij je visie en blijf trouw aan jezelf." Hij benadrukt het belang van risico durven nemen: "Je kunt niet succesvol zijn zonder risico's te durven nemen. Als iets goed voelt, volg dat gevoel en ga er vol voor."

 

Verder adviseert hij om steeds vooruit te blijven denken en te blijven investeren. "Stilstand is achteruitgang in de horeca. Blijf je concept vernieuwen, blijf innoveren, en zorg dat je blijft investeren in de kwaliteit van je zaak en je team." Met zijn oog voor detail, sterke visie op hospitality en durf om te innoveren, blijft Dimitri Beckers een inspiratiebron voor de horeca en een waardige winnaar van de Entrepreneur of the Year Award.

Nu, ruim 30 jaar later behoren onder meer tot de groep: The Century, het HasHotel, Maison Mathis, Trentanove, Bar Bouffe, bistronomie Odiel, het restaurant Mia mensa, maar eveneens de event hotspot Het Cordaat en Atelier V voor catering. Verder nog de Corda bar en Corda Cuisine, en een keten van cafetaria’s in ziekenhuizen."

Tags:
Awards

Meer Nieuws

4 Nov. 2024: Launch Gault&Millau Guide Edition 2025

10 okt 2024

Wild van smaak - de beste wildadressen volgens Gault&Millau inspecteurs.

9 okt 2024

Gault&Millau terug in de jury van het Garnaalkrokettenfestival in Oostende

8 okt 2024