Culinair eten met zicht op zee - 8 toplocaties

30 mei 2024

Deze zomer een uitstapje naar de Belgische kust op de planning staan? Noteer dan zeker deze gastronomische top locaties met panoramisch zicht op de zee geselecteerd door enkele inspecteurs. Of je nu komt voor de klassiekers of de eigentijdse gerechten, één ding is zeker: hier proef je de ziel van de zee in combinatie met een prachtig zicht !

Haut Oostende – Oostende

"Culinair genieten op hoog niveau bij Haut Oostende”

Delicatessen en verfijnd genieten op ongekende hoogte - dat is de belofte van Haut Oostende. In dit restaurantdat recent opende weten ze hoe hoogstaande gastronomie samenkomt met een adembenemend uitzicht. Hoog boven de stad wordt elke gast omhuld door de beste zorgen en getrakteerd op lokale lekkernijen en seizoensgebonden gerechten. Een adres dat onze inspecteurs alvast extra volgen in functie van de nieuwe gids in November.

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/haut-oostende

 

Silt Fine Dining – Middelkerke

"Panoramisch dineren bij Silt in Middelkerke”

Als je klaar bent voor een exclusieve gastronomische beleving, dan is Silt Fine Dining als opvallende nieuwkomer in Middelkerke dé perfecte bestemming voor een onvergetelijke avond. Het vernieuwende concept trakteert je op gerechten die de chef-kok vlakbij in de open keuken bereidt en presenteert. Op het menu staan delicatessen zoals Noordzee Krab met witte asperges en salie, en Langoustine met kropsla en vadouvan. 

 

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/silt-fine-dining-middelkerke

Dunas – Duinbergen

"Kustgenot bij Dunas in Duinbergen”

Het laatste gebouw op de zeedijk in Duinbergen heeft op de benedenverdieping een passende naam en functie gekregen: restaurant Dunas. Chef Fran Mertens presenteert hier een repertoire waarin mariene producten centraal staan. Bij Dunas geniet je van een adembenemend uitzicht en een culinaire ervaring die de rijkdom van de zee viert. 

Ontdek het restarant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/dunas-knokke-heist

 

 ‘t Werftje -  Zeebrugge

"Authentieke smaakbeleving in Zeebrugge”

Voor een authentieke smaakbeleving aan de kust moet je bij 't Werfje zijn. Bekend om hun garnaalkroketten die door het hele land geliefd zijn, biedt dit restaurant een menu vol klassieke gerechten met een lokale twist. Van bouillabaisse tot mosselen, elke hap is een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van de Belgische kust, en dit alles met een uitgebreide selectie Belgische wijnen om het af te ronden.

 

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/t-werftje-zeebrugge


 

Savarin - Oostende

"Eigentijds smaakexplosies aan de zee”

Met uitzicht op de Noordzee biedt Savarin niet alleen een prachtig panorama, maar ook een vernieuwde kijk op de klassieke keuken. Onder leiding van chef Jeremy Magy worden hier gerechten geserveerd met een eigentijds smaakpalet, zoals gelakte paling met tomaat en verbena of kreeft met linzen en gefermenteerde zwarte knoflook. 

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/savarin-oostende

 Sel Gris - Duinbergen

"Een verfijning op de zeedijk van Duinbergen”

Sel Gris biedt een verfijnde culinaire ervaring met een adembenemend uitzicht op de zeedijk van Duinbergen. Chef Frederik Deceuninck weet hier een elegante keuken te presenteren, met gerechten als gebakken langoustine met ravioli van groene kruiden en gemarineerde venkel. Elk gerecht is een symfonie van smaken en texturen, en dit alles wordt gepresenteerd met de gastvrijheid en stijlvolle bediening waar dit restaurant om bekend staat.

 

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/sel-gris-knokke-heist

Bartholomeus – Knokke-Heist

"Culinaire Verfijning: Bartholomeus' Meesterlijke Smaakreis"

Bartholomeus, onder leiding van Bart Desmidt, echtgenote Sandra Vandegeuchte en chef Philip Vandamme, biedt een intieme eetervaring met hoogstaande gerechten in een moderne setting.  De chefs focussen zich met hun bereidingen op nobele producten die voor de ogen van de gasten in een vast belevingsmenu smaak en vorm krijgen. Ze serveren onder andere coquilles, net uit de schelp gehaald, die op de plancha de juiste cuisson meekrijgen. Daarbij texturen van knolselder die voor beet en smeuïgheid zorgen terwijl het geheel is afgewerkt met zacht gerookte boter. 

 Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/bartholomeus-knokke-heist

 

Oesterput - Blankenberge

"Oesterput, een zeevruchtenparadijs”

Voor een onvergetelijke ervaring moet je bij Oesterput zijn. Gelegen langs de waterbassins waar kreeften rustig rondzwemmen, is dit restaurant een viering van verse zeevruchten en bruisende sfeer. Van verse oesters tot gegrilde kreeft, hier vind je alles wat het hart van een zeevruchtenliefhebber begeert, en dat alles met een adembenemend uitzicht op de zee.

 

Ontdek het restaurant: https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/oesterput-blankenberge

 

Andere aan te bevelen adressen in West-Vlaanderen kan u via volgende link vinden!

Meer Nieuws

Gault&Millau en Delen Private Bank: Een hart voor familiaal ondernemerschap

8 sep. 2024

Partner news: Fine2Dine, tableware voor de creatieve professional

4 sep. 2024

Partnernews: Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

3 sep. 2024