Een culinaire reis door de hoofdstad van Wallonië - 6 adressen te ontdekken in Namen

7 jul. 2024

Namen, de hoofdstad van Wallonië, is een stad die geschiedenis en gastvrijheid uitstraalt. Begin je ontdekkingstocht door de stad met een bezoek aan La Citadelle, de voormalige residentie van de graven van Namen, die geklasseerd is als Waals erfgoed. Hier kun je genieten van uitgestrekte groene ruimtes en een adembenemend uitzicht over de stad.

Namen is niet alleen een plek om te wonen, maar ook om heerlijk te eten. Onze inspecteurs hebben enkele prominente culinaire adressen geselecteerd in het hart van de stad en haar omgeving. Ontdek de smaakvolle kant van deze historische stad en laat je verrassen door de gastronomische hoogstandjes die Namen te bieden heeft.

Attablez-vous 16/20

Charles Jeandrain, een chef met vele projecten, vierde de 10e verjaardag van zijn zaak door een villa in La Plante om te bouwen tot een elegant restaurant met eigentijds design. Hier geniet je van verfijnde gerechten zoals wilde tarbot met babygirolles en oesterbearnaise, en een herinterpretatie van vol-au-vent met kalfszwezerik en Mechelse koekoek. De uitstekende service en de veelbelovende jonge sommelier maken dit een onvergetelijke ervaring.


© Attablez-vous

La Plage d'Amée 15/20

La Plage d'Amée biedt een adembenemend uitzicht over de Maas en staat bekend om zijn verfijnde keuken. Gerechten zoals gekonfijte kabeljauw met grijze garnalen en lamsfilet met köfte van lamsschouder tonen de technische vaardigheid en creativiteit van chef Julien Wauthier. Dit geliefde restaurant biedt onverwachte smaken, perfecte bereidingen en een innovatieve wijnkaart, wat het een favoriet maakt onder de inwoners van en rond Namen.


© La Plage d'Amée

Yirmi 14/20

Op het Naamse platteland heeft chef Jeremy Vandernoot een balans gevonden tussen gezin en passie voor terroir. Samen met Adrien Bodarwé in de zaal, biedt Yirmi creatieve gerechten zoals sardines met intense gazpacho en lam op twee manieren met gefermenteerde groenten. Voor wijn heb je de keuze tussen een uitstekend wijnarrangement of kun je in de kelder zelf een fles kiezen tegen winkelprijs plus kurkrecht.


© Yirmi

Le Roi de Trèfle 13,5/20

In een comfortabel huis nabij de Elysette verwelkomt Brigitte Deconink je als oude vrienden. Chef Patrick Kleebatt bereidt seizoensgebonden gerechten, zoals gebakken foie gras met mango- en rabarberchutney, en krokante kalfszwezerik met asperges en morieljes. De maaltijd eindigt met à la minute bereide crêpe suzette en een bezoek aan de kelder met een ruime keuze aan flessen tegen aantrekkelijke prijzen.


© Le Roi de Trèfle

Le Panorama 12/20

Bij La Panorama geniet je zowel op het grote terras als in de eigentijds ingerichte zaal van een adembenemend uitzicht over het landschap. Dit is de perfecte setting om te genieten van gerechten geïnspireerd door de inventieve wereldkeuken van chef Yves Mattagne. Gerechten zoals smeltende gelakte spareribs of een authentieke flammekuche uit de Elzas, samengesteld met verve uitgevoerd door het vaste keukenteam.


© Le Panorama

Belle et Chocolat 

De chocolade Belle&Chocolat, gecreëerd door Louise Gérard de l'Havelange, werd door Gault&Millau bekroond met de prijs Ontdekking van het Jaar 2024. Ze selecteren de beste producten, authentiek en fairtrade, om originele chocolaatjes te creëren die de zintuigen prikkelen, met respect voor de producenten en het milieu.


© Belle et Cholocat

Voor alle culinaire Gault&Millau-adressen in Namen, volg deze link! Ontdek de veelzijdigheid en verfijning die Namen te bieden heeft en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring.

Meer Nieuws

Gault&Millau en Delen Private Bank: Een hart voor familiaal ondernemerschap

8 sep. 2024

Partner news: Fine2Dine, tableware voor de creatieve professional

4 sep. 2024

Partnernews: Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

3 sep. 2024