Monin Mondays:
Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen

7 okt 2024

"Inspirerende én verbindende plek"

 

Niet vertrouwd met het stadsplan van Antwerpen? Verslik je niet tijdens het slurpen van een Contador wanneer je plots rustig, herkauwende giraffen in het vizier krijgt. Robbert Leysen en Kaat Van Steen durven inderdaad straffe koffie te serveren. Maar alles blijft wel natuurlijk. 

 

Chimpansee als logo en mascotte

Antwerpenaars of vaste klanten – waaronder veel wielrenners uit de wijde omgeving -kijken minder verrast op wanneer ze bij mooi weer de reusachtige viervoeters uit de Afrikaanse savanne opmerken. Het exclusieve uitzicht op de Egyptische Tempel en haar bewoners in de Antwerpse Zoo kan geen enkele andere coffeebar claimen. Net als de petanquebaan die in de zomer heel toepasselijk op het Giraffenplein voor het ruime terras verschijnt. Als ode aan al die exotische pracht fungeert een guitige, “gedomesticeerde cycle” chimpansee als logo en mascotte. De frivole leukerd is ook netjes en groots in het interieur vereeuwigd door de Antwerpse graffiti en streetartist SMOK. 

Gedreven door het veloke

Vitesse Coffee & Cycling is vooralsnog de enige fiets coffeebar op de rechteroever van de koekenstad. Het vierhoekspand beklijft met aparte locatie en vintage meubelen plus dito koersfietsen. De unieke look & feel is op zich een bezoek waard. Als fiets coffeebar een curiosum. Met in de aanbieding een eigen fietskledinglijn, gerestaureerde vintage wielerrossen én een eigen wielerploeg die vanuit de coffeebar fietspaden opzoekt. Meer identiteit creëren lijkt moeilijk. En toch. Om helemaal mee te zijn met de eigen swing en schwung die Robbert en Kaat neerzetten, is één bezoekje aan Vitesse Coffee & Cycling eerlijk gezegd onvoldoende. Bezoek de website om het interactieve karakter te ontdekken. Met informatie over diverse zelf uitgetekende Vitesse Gravel Rides door Vlaamse velden en bossen, het vertonen van Cycling Films, het live volgen van wielerklassiekers op groot scherm tot muziekoptredens elke derde zondag van de maand.

 

Alberto Contador

Verknocht aan de Antwerpse identiteit werkt Vitesse samen met Cuperus, de bekendste koffiebranderij van de stad. Met Braziliaanse speciality koffiebonen serveert Vitesse trouw aan het thema, een Contador, ‘double shot’ cortado waarmee je zo de hoogte versnelling vliegend rondkrijgt. Voor wie het rustiger wil aanpakken, bieden de barista’s het klassiek aanbod aan koffie’s met of zonder melk aan. Net als chai latte waarbij de Golden versie verrijkt met kurkuma door zijn kleur en extra aromatisch karakter een vermelding waard is. Kasseivreter en Kuitenbijter zijn dan weer eigen huisbieren.  Perfect passend bij het ruim aanbod aan verse en rijkelijk belegde bagels. “We bevinden ons vlakbij de Joodse wijk en met die typische broodjes willen we ook dat cachet in ons verhaal een plaats geven,” aldus Robbert. Fijn, voedzaam, en rijkelijk belegd. Veel fietsers komen immers aan de achterkant van de Antwerpse dierentuin met zin voor koffie én serieuze honger aangereden.”

 

Vitesse Coffee & Cycling, Provinciestraat 82, 2018 Antwerpen, tel.: 0486 44 04 34 of 0472 060 745, www.vitesse.cc , maandag tot vrijdag 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Zondag gesloten behalve derde zondag van de maand

 

Technische details:

  • Espressomachine: Ascaso
  • Molen: Fiorenzato

 

Prijzen:

  • Single espresso: € 2.8
  • Doppio: € 3.2
  • Espresso macchiato: € 2.9
  • Filterkoffie: € 3.2
  • Americano: € 3.2
  • Cortado: € 3.2
  • Contador, double shot cortado: € 3.6
  • Cappuccino: € 3.7
  • Flat white: € 4
  • Latte: € 4.1
  • Chai latte: € 4.2
  • Golden Chao met kurkuma: € 4.4
  • Shot siroop Monin: + 0,5

Meer Nieuws

C. Group in de schijnwerpers: winnaar van Ondernemer van het jaar tijdens onze Culinary Innovators 2024.

16 okt 2024

4 Nov. 2024: Launch Gault&Millau Guide Edition 2025

10 okt 2024

Wild van smaak - de beste wildadressen volgens Gault&Millau inspecteurs.

9 okt 2024