Het ontdekken en detecteren van potentiële nieuwkomers zit al jaren in het DNA van Gault&Millau. Op regelmatige tijdstippen volgt daarom ook een online update van onze restaurantselectie. Deze mogelijke nieuwkomers krijgen als kenmerk het “NEW” logo en hun score zal bij de lancering van de gids op het einde van het jaar bekend gemaakt worden.
Ontdek ze vandaag reeds op onze website!
Ukiyo, Stekene
Vernieuwende gastronomische belevenisconcepten zijn al lang niet meer een exclusiviteit van onze grootsteden. In het oude pastorijgebouw in Stekene ontvangen de broers Timothy en Bodi de Munck in Ukiyo hun gasten met Frans-Japanse fusionkeuken, cocktailbar en B&B.
Polenlaan 5, 9190 Stekene
Bistrot Blaise, Marche-en-Famenne
Hartje Marche-en-Famenne kreeg er met Bistrot Blaise een leuk ogende bistro bij. Chef-eigenaar François-Xavier Simon en gastvrouw-sommelier Hanna Matya verzorgen hun gasten met smaakvolle gerechten uit Belgisch-Franse brasserierepertoire met onder meer kroketten van varkenspoten die een eigentijdse twist krijgt met miso mayonaise.
Rue Porte Haute 5, 6900 Marche-en-Famenne
Di Vini & Cucina, Wavre
Als chef en vinoloog geeft Giuseppe Santoro aan zijn beide passies in Di Vini & Cucina in Waver een passend platform. De naam van de nieuwe zaak laat geen twijfel bestaan over het type keuken. Evenmin de grote, uitnodigende wijndisplay die als eyecatcher gevuld is met de beste referenties Italiaanse wijnen.
Rue de Genval 26, 1301 Wavre
Pré de chez vous, Namen
Julien Malaisse is het schoolvoorbeeld van een chef die samenwerking met lokale ambachtslui, kwekers en producenten als uitgangspunt van zijn oeuvre neemt. Hun werk vormt de basis van zijn keuken. Regionale producten van groenten over vlees en gevogelte tot kazen en peits gris koestert hij aan de rand van Namen in Pré de chez vous.
Chaussée de Louvain 380, 5004 Namen
Recto Verso, Ciney
Recto Verso is een naam met een dubbele bodem. Het restaurant in Ciney heeft met Loïc Thirion en Robin Van Habost twee jonge, talentvolle en technisch gedreven chefs aan het fornuis die bij voorkeur samenwerken met lokale kwekers en leveranciers. De hoofdstad van de Condroz heeft er zo een bijzondere eetgelegenheid ‘à quatre mains’ bijgekregen.
Avenue de Namur 29, 5590 Ciney
L’éveil des saveurs, Mont-Malmedy
Op een paar kilometer van Spa-Francorchamps in Mont-Malmedy ontvangt chef Laurent Léveillé, zijn gasten in L’éveil des saveurs met een bistronomische keuken. Gevormd in onder meer gerenommeerde restaurants van Parijs en Londen brengt hij o.a. terroir gerechten die door hun finesse en zin voor detail een meerwaarde krijgen.
Les Closures 2, 4960 Mont-Malmedy
Blueness, Antwerpen
Met Blueness in Cadzand legde Sergio Herman in 2018 een blauwdruk voor één van zijn nieuwe eetconcepten. In het voormalige Verso Café creëerde hij in Antwerpen met kompaan Luc Dheedene een nieuwe versie die wordt aangestuurd door chef Jaclyn Kong en maître Dorin van den Eynde. Franse keuken met Japanse accenten en vooral girl power!
Lange Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen,
Decan, Berchem
Jan Decan heeft in Berchem bij Antwerpen een fris ogend restaurant neergezet. Die omschrijving geldt zowel voor de looks van het interieur als het aangenaam smaakpalet van restaurant Decan geïnspireerd door Frans-Belgische tradities en persoonlijke twists. Daar zit dus muziek in. Niet verwonderlijk. De chef volgde een masterstudie in muziek.
Prins Boudewijnlaan 20, 2600 Berchem
Sao Thai Cuisine, Elsene
Sao Thai Cuisine staat in Elsene, meer bepaald in de Katelijne wijk, synoniem voor een bistronomische versie van Thaise keuken. Daarvoor staat ladychef Sao garant voor die voor de bediening kan rekenen op collega Beer. Samen zorgen ze voor een authentieke sfeer die naadloos past bij de waarachtig smakende gerechten.
122, rue Américaine, 1050 Elsene
Ivresse, Uccle
Benjami Rauwel en Quentin Szuwarski brengen in hartje Ukkel met Ivresse een keuken die zowel de seizoenen als het milieu respecteert. Zo komt het vlees van organisch werkende boerderijen waar vee vrij kan rondlopen. En vis is afkomstig van duurzame vangst.
Postiljonstraat 6, 1180 Ukkel
Elders, Gent
Met Elders krijgt de buurt rond het Edmond Van Beverenplein in Gent, niet meteen rijk aan eetgelegenheiden, er meteen een verfijnde bistro bij. Daarvoor tekenen chef Tom Pauwelyn en gastvrouw. Romy Deconinck. Beide werkten vier jaar in Alberte in Gent en gaan op dat elan verder.
Edmond Van Beverenplein 16, 9000 Gent
Atelier Gist, Geraardsbergen
In Atelier Gist, een restaurant dicht verbonden met de natuur aan de rand van Geraardsbergen, laten Laurence Menten & Jason Spinoy hun gasten kiezen uit twee uitgebreide menu’s met zeven tot twaalf gerechten gemaakt op basis van biologische streekingrediënten. En waarbij natuurlijke gisting een bijzondere plaats krijgt.
Goeferdingeplein 21, 9500 Geraardsbergen
Resto Vito, Oostende
Een Italiaans restaurant met uitzicht op de Mercator in Oostende. Dat kan alleen Resto Vito van de Pugliese chef Vito Centomani zijn. Trouw aan zijn geboortestreek bekend om de verfijnde regionale keuken, brengt hij een keuken die focust op smaakvolle producten.
Jan Piersplein 2, 8400 Oostende
Modest, Oudsbergen
Modest is de naam van het eerste restaurant van Sander Spreeuwers nadat hij vijf jaar onder de vleugels van Gert De Mangeleer werkte. Daarmee heeft het Limburgse Oudsbergen er een even modest als ambitieus fine dining adres van niveau bijgekregen.
Weg naar Opoeteren 117, 3660 Oudsbergen
De Overburen, Roeselare
Met een bar in goud en andere opvallende kleuren zorgt het interieur van restaurant De Overburen in Roeselare voor een eigentijdse catchy vibe. Uit de keuken komen in dezelfde geest trendy en fijn gepresenteerde gerechten die eveneens de ogen strelen.