Ostandaise - Ontdek culinaire hoogstandjes aan zee tijdens de 10de editie van het North Sea Food Fest.

28 mei 2024

Op 22 en 23 juni 2024 is het weer tijd voor het jaarlijkse Ostendaise - North Sea Food Fest. Laat je verrassen door culinaire hoogstandjes met zicht op zee, van aperitief tot zonsondergang. Alle gerechten op het festival werden tijdens specifieke tasting dagen op voorhand zorgvuldig geproefd door de inspecteurs van Gault&Millau.

Genieten van lokale topgerechten 

Tijdens de tiende editie van Ostendaise bereiden lokale chefs een breed scala aan gerechten, met Noordzeevis en dagverse, lokale producten als de hoofdingrediënten. Dit culinaire weekend biedt voor ieder wat wils, in een sfeervolle setting met uitzicht op zee.

 

Het culinaire epicentrum van de Belgische kust

Het Zeeheldenplein in Oostende verandert op zaterdag 22 en zondag 23 juni in het culinaire epicentrum van de Belgische kust. Dit jaar staat de jubileumeditie volledig in het teken van gastronomie uit de zee. North Sea Chefs ondersteunen dit initiatief en promoten minder bekende vissoorten, gevangen door Belgische vissers.

 

Duurzame delicatessen

Het festival biedt een weekend vol culinaire innovatie met dagverse ingrediënten en traditionele elementen uit de Oostendse keuken. Lokale chefs, aangemoedigd door North Sea Chefs, creëren unieke smaaksensaties en zetten zich in voor verantwoord gebruik van minder bekende vissoorten en bijvangst.

 

Meer dan alleen eten

Naast culinaire hoogstandjes biedt het festival ook live DJ-sets, een champagne- en wijnbar, en diverse veganistische opties. Gerechten kosten €8,00 per bordje, met een waarborgsysteem voor glazen en bestek om het evenement zowel toegankelijk als milieuvriendelijk te houden.

 

Praktische informatie

  • Locatie: Zeeheldenplein, 8400 Oostende
  • Data en tijden:
    • Zaterdag 22 juni 2024 van 11:00 tot 21:00
    • Zondag 23 juni 2024 van 11:00 tot 19:00
  • Prijs: Gerechten kosten €8,00 per bordje

 

Bereid je voor op een onvergetelijk weekend vol culinaire verrassingen en geniet van het beste wat de Noordzeekeuken te bieden heeft! Profiteer van de Ostendaise vroegboekactie en bestel je betaalkaart vóór 16 juni via de onderstaande link: https://ostendaise.be/nl

 

 

Meer Nieuws

Gault&Millau en Delen Private Bank: Een hart voor familiaal ondernemerschap

8 sep. 2024

Partner news: Fine2Dine, tableware voor de creatieve professional

4 sep. 2024

Partnernews: Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

3 sep. 2024