Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

8 jun. 2024

België is het kloppende hart van de bierwereld, waar een diepgewortelde traditie en passie voor brouwen samensmelten tot een culinaire kunstvorm die wereldwijd wordt geprezen. Voor de fijnproevers en connaisseurs die op zoek zijn naar uitzonderlijke en gevarieerde bierervaringen, presenteren we met trots zeven voortreffelijke locaties. Elke plek, zorgvuldig geselecteerd door Gault&Millau, biedt iets unieks—van historische meesterwerken tot innovatieve brouwsels en uitgebreide collecties. Laat je verleiden door de rijke smaken en ontdek de ware essentie van Belgisch bier in deze topbestemmingen.

Le Wine Bar des Marolles

Gelegen in het hart van Brussel, biedt Le Wine Bar des Marolles een verrassend aanbod van maar liefst 42 verschillende bieren aan. Naast de uitgebreide bierkaart, heeft de bar ook een winkel waar je lokale bieren kunt kopen. Dit maakt het een perfecte plek om nieuwe favorieten te ontdekken en je voorraad thuis aan te vullen. De sfeervolle ambiance en de passie van het personeel voor bier maken dit een onvergetelijke ervaring.

L’envie

L’Envie, gevestigd in Sint-Denijs bij Zwevegem, is een waar paradijs voor de geuze-liefhebbers. Met een indrukwekkend assortiment van 110 bieren, waaronder 82 varianten van vijf verschillende geuze brouwerijen, is dit een plek waar je de diversiteit van deze unieke bierstijl kunt proeven. Dankzij de uitgebreide kennis van het personeel vind je altijd het perfecte bier dat bij je smaak past. Dit restaurant onderscheidt zich verder door zijn onophoudelijk streven naar topkwaliteit. Een ervaring onder leiding van chef David Grosdent, Jonge Chef van het Jaar 2021, en zijn echtgenote Inès Vankeirsbilck die naast gastvrouw ook een geïnspireerd wijn & bier sommelier is.

De Gebrande Winning

Deze parel in Sint-Truiden heeft een bierkaart die elke bierliefhebber doet watertanden. Zo heeft de Gebrande Winning Orval van het jaar 1965 in hun assortiment, een zeldzame vondst voor de ware bierconnaisseur. Als eerste winnaar van de Gault&Millau Beste Bierkaart in 2019, blijft deze locatie een absolute top in België.

La Marelle

La Marelle, gelegen in Blaregnies, biedt een groot aanbod van bieren, waaronder lokale favorieten zoals l’Empire, Brusseleir en Taras Boulba. De gezellige sfeer en het diverse biermenu maken dit een ideale plek om met vrienden te genieten van een avond vol ontdekkingen. La Marelle is een echte hotspot voor iedereen die op zoek is naar een authentieke bierervaring in een levendige setting.

 Hop Gastrobar

Hop Gastrobar in Leuven heeft een eigenzinnige selectie van zowel Belgische als internationale brouwsels. Hier kun je genieten van lambiek bier uit de Zennevallei en hun eigen HOP bier. De gastrobar biedt een unieke combinatie van culinaire hoogstandjes en uitzonderlijke bieren, waardoor het een ideale plek is voor fijnproevers die graag nieuwe smaken ontdekken.

RØK

Onder het motto 'Des goûts et des couleurs, on ne discute pas', biedt RØK Barbecue in Gent een arsenaal aan verschillende bierstijlen. Of je nu houdt van blond, bruin, zwart, rood, zuur, zoet, bitter, clean of wild bier, ROK heeft altijd iets dat je zal bevallen. Deze veelzijdigheid en de continue vernieuwing maken RØK een dynamische bestemming voor elke bierliefhebber.

HOPspot Ertvelde

Deze microbrouwerij op het platteland van Ertvelde zet vele lokale bieren in de kijker. Naast de brasserie is er ook een café met een aangenaam terras waar je kunt genieten van hun eigen gebrouwen bieren en andere lokale specialiteiten. HOPspot Ertvelde biedt een rustieke en gastvrije omgeving, perfect voor een ontspannen middag met uitzonderlijke bieren.

Deze zeven locaties zijn stuk voor stuk unieke plekken waar de passie voor bier centraal staat. Of je nu een kenner bent of gewoon van een goed glas houdt, deze bierparels in België bieden je een onvergetelijke ervaring. Meer adressen met aandacht voor bieren kan je via de zoekfunctie op onze website vinden. Proost!

Meer Nieuws

Gault&Millau en Delen Private Bank: Een hart voor familiaal ondernemerschap

8 sep. 2024

Partner news: Fine2Dine, tableware voor de creatieve professional

4 sep. 2024

Partnernews: Openboerderijdag bij Duroc d’Olives op Dag van de Landbouw

3 sep. 2024