Comme Chez Soi is een instituut dat in 2023 haar 97ste verjaardag viert. Lionel Rigolet en Laurence Wynants hebben hier een vijftiental jaar geleden de teugels in handen genomen. Samen bezorgen ze niet alleen hun internationale gasten, maar ook hun trouwe Belgische klanten een fantastische beleving. Ook het Art Nouveau kader met een tijdloze klasse draagt daartoe bij, net zoals de onberispelijke service en de uitzonderlijke wijnkaart met enkele redelijk geprijsde folietjes. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de wijnkelder. Een droomomgeving voor de keuken van Lionel Rigolet. Hoewel de meningen soms verdeeld waren, hebben wij altijd veel respect gehad voor deze enorm getalenteerde chef, die de prachtigste producten op een perfecte manier weet te bereiden en scoort met perfecte sauzen. Hij blinkt uit in de grote klassiekers die hij in een eigentijds jasje stopt. Zoals de zeetong met een mousseline van Riesling en grijze garnalen of de fabuleuze flan van kreeft met daarbij een mooi stukje van dit schaaldier en een puntje kaviaar. Of ook de wildbereidingen die nergens anders zo lekker zijn dat iedere culinaire liefhebber ze een keer geproefd moet hebben. Dit zijn de klassiekers waarvoor het huis gekend is, maar ook recentere creaties, misschien iets minder leesbaar en volbracht, zijn de moeite waard. In een tijd waar grote en verfijnde klassiekers weer in de mode zijn, moeten Lionel Rigolet en zijn brigade van deze trend profiteren om van Comme chez Soi aan de vooravond van zijn eeuwviering weer top of mind te krijgen. En het lijkt er sterk op dat Loïc, de zoon des huizes, na een aantal stages in Europa, een belangrijke rol zal spelen aan de zijde van zijn vader.