The Jane
18,520

Over het majestueuze interieur van deze voormalige kapel – die voor de opening als werktitel trouwens de naam La Chapelle meekreeg – is al veel geschreven. Weinig sites zijn immers zo mee sfeerbepalend en door hun DNA onderscheidend als deze locatie die van religieuze tot culinaire tempel vervelde. Met profane priester Nick Bril op het altaar en niet te vergeten sommelier Trésor Vets. Met zijn rustige, innemende persoonlijkheid en buitengewone wijnkennis brengt hij sereen extra dynamiek. Passende wijnarrangementen kunnen kenners wel eens afschrikken. In The Jane ontgoochelen deze in het geheel niet, integendeel. De originele creaties van Nick Bril krijgen nog meer allure door de subtiel gekozen wijncombinaties waaronder wijnschatten met jaren rijping eveneens aan bod komen. Zoals een magnifieke Riesling 1989 die voor een hemel op aarde moment zorgt. En wel bij Ierse Mór oester, tartaar van Balfegó tonijn met bloemkool en algen. Daarbij saus van oesterjus, karnemelk, miso van broodaccenten van yuzu kosho en kaviaar. Nick Bril toont eveneens in het zoete register nog steeds zijn gedrevenheid en expertise om daarin visueel de bakens te verzetten. Precieus en formeel beschrijven wat op het bord komt, zou afbreuk doen aan het emotionele verrassingseffect. Deze schitterende compositie omvat onder meer elegant bittere chocolademousse, ijs van gebrande cheesecake en jus op basis van gefermenteerde rode vruchten en koffie olie. Plus parels van aardbeien, frambozen en rode bessen die liefdevol aan tafel in het bord worden gedropt.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten — 18:30-19:00
Vrijdag 12:00-12:30 — 18:30-19:00
Zaterdag 12:00-12:30 — 18:30-19:00
Zondag 12:00-12:30 — 18:30-19:00

Team

Nick Bril Chef
Trésor Vets Head Sommelier

Awards

  • Chef van het Jaar 2023
  • Sommelier van het Jaar 2018
  • Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2015

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Hertog Jan

1820

Zilte

18,520

Nuance

1820