Restaurant Vrijmoed is uniek. Daarvoor heeft Michael Vrijmoed een homogene, eigen stijl ontwikkeld die weinigen hem nadoen. Zijn atypische creaties en aanleg om groenten naar een hogere dimensie te verheven, tonen zijn uitzonderlijk talent. Het eerste hapje is een frisse binnenkomer geheel in de stijl van het huis met ijsparel van ajuin, kappers en komkommer. Dan gaat het crescendo naar een creatie, net zoals de vorige volledig veggie, waarin hij rond shiitake en paksoi met wasabi en sesam een prachtige symbiose realiseert. Oosterscheldekreeft verpakt hij in roulade in gele biet en verschijnt in een krachtige kreeftenbisque met fijne citrustoetsen. Perfect gegaard kalfsvlees, geserveerd in eigen jus, combineert hij met morieljes en kalfszwezerik geflankeerd door asperges met wijngaardslak. Knap hoe elk ingrediënt een optimale gaartijd meekrijgt. Eerste nagerecht rond Aurélie geitenkaas van Karditsel met krokant van zwarte olijf en sap van vlierbloesem als voorbeeld van rake combinatie tussen pittig en zoet. Die zin voor smaakvervlechting toont hij nogmaals in een dessert rond espuma van amandel, rode biet en granité van groene kruiden waar zuurgelakte krokantjes van witte chocolade voor een extra dimensie zorgen. Vrijmoed staat altijd garant voor even aparte als prachtige smaakervaringen.